A finnek tesztjén megbukott, “mimagyarok” teszteljük? – Milyenek a külföldről rendelt maszkok?

Naponta hallani csillió-millió maszk érkezéséről, de arról nem szólnak a hírek, hogy megnézte-e valaki, hogy a -ne tévedjünk, nem ajándék, hanem pénzért vásárolt- beérkezett védőfelszerelés megfelelő minőségű-e.

Jól fürkésztek  Orbán portyázó emberei?

A finn egészségügyi miniszter két bejegyzést is közzétett kedden a Kínából rendelt arcmaszkok kapcsán, amiket a koronavírus miatt kértek. Aino-Kaisa Pekonen eleinte nagyon örült, hogy a maszkok megérkeztek a helsinki repülőtérre. Aztán viszont igen csalódottan nyilatkozott, azt írta ugyanis, hogy a tesztjeik szerint

a maszkok használhatatlannak bizonyultak.

Az arcvédők egy egészségügyi szállítmány részeként érkeztek a finnekhez, Kínából. A csomagban kétmillió orvosi maszk és 230 ezer, szűrővel ellátott maszk is volt.

A finnek jelezték, hogy mielőtt használatba veszi ezeket, teszteket végeznek rajtuk. Ezután derült ki, hogy a kínai maszkok nem nyújtanak kellő védelmet az orvosoknak a koronavírus ellen.

(A Guardian nyomán írta a hvg.hu)

“Teszteljék a külföldről érkezett maszkokat, hogy kiderüljön, alkalmasak-e egyáltalán a használatra!”

– kezdte közösségi oldalán bejegyzését Varga Zoltán DK-s politikus.

“A finn kormány bejelentette, az általuk külföldről rendelt maszkok sajnos megbuktak a különböző teszteken, azok kórházi használatra alkalmatlanok. Ugyanis ezek a maszkok nem nyújtanak megfelelő védelmet viselőik számára, ami a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozóknál kiemelten fontos, hiszen folyamatosan ki vannak téve a vírusfertőzésnek.

Ezért a Demokratikus Koalíció nevében írásbeli kérdéssel fordultam a kormányhoz, és javasoltam, végezzenek tesztet Magyarországon is a külföldről érkezett maszkokon.

Az emberi élet nem játék, nem lehet ekkora veszélynek kitenni az egészségügyi dolgozókat, akik folyamatosan, a nap minden órájában betegekkel érintkeznek.

Ha a maszkok nem alkalmasak a hatékony védelemre, akkor óriási felelőtlenség azzal hitegetni bárkit, hogy biztonságos a használatuk!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük