A fickós miniszterelnök

Nem tudom, nekem néha a miniszterelnökhöz szótár kell. Azt sem volt könnyű megfejteni, hogy amikor múltkor a nekünk, “bennszülötteknek” járó több jogról beszélt, hozzánk képest cigányozni vagy migránsozni akart.

Aztán itt volt az “elméleti ember” terminus,

bár mivel Karácsonyra alkalmazta, azt azért sejtettem, hogy nem dicsérni akar vele. Na de most! Reggel a szokásos rádióinterjúban váratlan önvallomásra szánta rá magát. Bejelentette, mondván, hogy gazdasági tekintetben már optimistának érzi magát:

“Fickósabb vagyok így péntek reggel, ha úgy tetszik, ‘macsósabb’.”

Hát nem tudom

Én eddig a “fickós” jelzőt sajátos értelemben hallottam használni, amit most nem részleteznék. Ilyenkor kétségkívül a férfiúi képességekkel és vágyakkal összefüggésben alkalmazták, a miniszterelnök is a hímnemű egyedekre utalt a “macsó” jelzővel.
Nyilván én vagyok nyelvileg alulfejlett – gondoltam, ezért rágugliztam a szóra. Találtam először is egy cikket az egyik látogatott online lapban, de a

“Kérdezd a szexterapeutát”

rovatban.

Ez talán nem az igazi

Máshol hirdetnek egy “Man Pride” nevű kenőcsöt a fenti tulajdonság elősegítésére, erre sem gondolhatott, hiszen reklámozni a közrádióban tilos. A szlengszótár kifejezetten erotikus értelmezést adott a szónak, ebből is látszik, hogy a miniszterelnök nem szlengben beszél.

Végül volt egy szócikk a pingvinek szexuális életéről,

amely szerint

“a fickós hím pingvinekre általában jellemző a kigúvadt szem.”

Na nem. A kormányfőt a gaz ellenzék sok mindennel szokta bírálni, de hogy kigúvadna a szeme, azzal soha. Úgyhogy abbahagytam. Előre szólok: egyéb, illetlen megfejtéseket a kommentekben sem kérek. Most itt állunk egy fickós miniszterelnökkel, csak nem tudjuk, pontosan mire készül. Igaz, egyébként sem.

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük