A Hertha BSC menesztette Petry Zsoltot - Városi Kurír

Sorting by

×

A Hertha BSC menesztette Petry Zsoltot

A Hertha BSC úgy indokolta a kapusedző menesztést, hogy az egyesült aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség valamint a tolerancia mellett, mert ezek az értékek fontosak számukra. Ez nem található meg Petry Zsolt nyilatkozataiban, amelyeket munkatársukként – velük nem egyeztetve – nyilvánosan tett.

Hirdetés

Ahogy a DPA hírügynökség már hétfőn jelezte, hogy a Hertha BSC vezetősége kedden elbeszélget Petry Zsolttal a vasárnap a Magyar Nemzetben megjelent interjú után. A válogatott egykori kapusa a szivárványcsaládokról és bevándorlásról formált véleményt.

Kedden a klub a honlapján tudatta, megválik kapusedzőjétől, aki nemcsak Dárdai Pál idején állt a klub alkalmazásában, hanem más edzők alatt is, és eddig elégedettek voltak a munkájával.

„Petry Zsolt munkáját mindig nagyra értékeltük. Mindig nyitott, toleráns és segítőkész volt. Soha nem viselkedett homofób módon vagy nem volt rá jellemző az idegengyűlölet”

magyarázta az elnök Carsten Schmidt.

Hirdetés

Hozzátette még, hogy megismerték a fordítás finomságait, elhiszik, hogy nem mindenben pontosan úgy fogalmazott, de a kijelentések nem állnak összhangban a klub alapértékeivel.

Petry is mondott néhány mondatot a klub honlapjának. Azt szerette volna ezúttal is hangsúlyozni, hogy nem homofób és nem idegengyűlölő, és természetesen sok sikert kíván a bentmaradásért küzdő klubnak.

„Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól az emberektől, akik nálunk keresnek menedéket, és akiket ezzel megsértettem. Nagyon szerettem dolgozni a Hertha BSC-nél, tudomásul veszi a döntést.”

A történetnek magyar honban még nincs vége

Előre látható, hogy a jobboldali médiában és kormánysajtóban Petry Zsolt lesz az “áldozat”, akit véleménye miatt rúgtak ki. Azt fogják hangoztatni, hogy ilyen a baloldali-liberális vélemény terror. Elhallgattatják az emberek véleményét, sőt még kis is rúgják az állásából.

Pedig Petry Zsoltot azért menesztette a Hertha BSC, mert a kapusedző megszegte az általa is aláírt “sokszínűségi chartát”.

Visszatérve a kapusedző eredeti interjújára, az volt vállalhatatlan, hogy Petry kijelentette: “Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet.”

Majd azt tanácsolta “Gulácsinak, hogy koncentráljon csak a futballra, és ne foglalkozzon közéleti kérdésekkel”.

A végén pedig bőszen elkezdett migránsozni. Ez utóbbi már a berlini munkaadónak is vállalhatatlan volt.

Érdekes, hogy Abszurdisztánban minden fordítva történik, idehaza azoknak kötöttek útilaput a talpára, akik kiálltak Gulácsi Péter véleménye mellett.

Így járt például Hrutka János, akit kiállásáért a Spíler TV-től menesztettek.

Forrás: Telex.hu

Hargitai Miklós hozzátette:

“Ha a világ történéseiben van logika, akkor Petry Zsolt hamarosan (már ma este) mártír lesz a kormánymédiában, majd jól fizetett munkatárs ugyanott, pár hónap múlva pedig helyettes államtitkár vagy miniszterelnöki megbízott. Ehhez a jelen rendszerben elég bátran kimondani, amit Orbán Viktor gondol, függetlenül attól, hogy mekkora ökörséget gondol éppen. (A legszebb, hogy Petry a vélemény- és szólásszabadság mártírja lesz, miközben azzal kezdte, hogy elvitatta Gulácsitól a vélemény- és szólásszabadság jogát.)”

Péterfy Gergely szerint:

Respect,Hertha BSC! Ilyen az, amikor egy országban következményei vannak a tetteknek (azaz a szavaknak is).

petry

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.