“A hestegmagyarok megnyugodhatnak: a hadgyakorlat sikerrel zárult!”

A Pesti Srácok nevű kormányt támogató portálnak nyilatkozott Merkely Béla szívsebész professzor, a Semmelweis Egyetem rektora. Szerinte az elmúlt napokban hadgyakorlat volt amit tartottak, és az alapvetően sikeres volt.

Hol élünk?

Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán írta le véleményét:

“….Hogy mi van? Ha valóban hadgyakorlat volt, akkor azt miért a SOTE rektora jelenti be? Józsi bácsi prosztataműtétéről Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter fog majd nyilatkozni? Ha meg nem volt hadgyakorlat, akkor mi a bánatnak beszél a rektor úr hülyeségeket, és miért terjeszt rémhíreket? Amúgy meg az édesanyátokkal hadgyakorlatozgassatok, ne frissen operált, magatehetetlen emberekkel!”

Hajós András a napokban posztolt arról, hogy más lehetősége nem lévén, otthonába fogadna egy rászorultat:

 

Dévényi István közösségi oldalán próbál felrázni a közönyből:

“Rettenetes, amikor az utolsó illúzió is elillan

Olvasom a hazaadott betegekről szóló történeteket (drámákat, tragédiákat). Nem az újságban, nem a hírportálokon, hanem magyar honfitársaink oldalain.
Ismeritek azt az érzést, amikor tudjátok, hogy valamit tenni kéne, de hiába, és előbb az ököl, aztán a szív, majd a lélek is összeszorul, hogy szinte fáj, és alig kapsz levegőt, és némán üvöltöd befelé, hogy ez nem lehet igaz?

Rákbetegeket hazaküldeni?

  • Stroke után kvázi magatehetetlen testet átadni a családnak „megőrzésre”?
  • Hozzátartozóknak azt mondják, hogy inkább nem kéne kórházba vinni a beteget, mert valószínűleg úgysem tartják bent?
  • Felfüggesztett kezelések?
  • Elhalasztott műtétek?

Mi történik itt? Ez Magyarország?

Nézem a reakciókat. Maradjotthon, felelősségelegymásért, meg húdekurváraösszetartunk hesteggel körbematricázott arcú magyarok esnek neki a kétségbeesett magyaroknak, mondván: hazudnak, ferdítenek, kitalálnak, gátolják a védekezést, miattuk terjed a vírus. Őrjöngenek. Rendőrért sikoltoznak online. Rémhírterjesztési statáriumért remegnek. Legyen már végre rend!

Ezek volnánk? Ilyenek?

Sajnos láttam végstádiumos rákbeteget. Sajnos többet. Hogy micsoda embertelen küzdelem az utolsó néhány hét, nap, óra mindenkinek. Egyiküknek a kezét is fogtam a halála pillanatában. Nem volt magasztos jelenet. Nem olyan, mint az elérzékenyülősre hangolt filmekben. Nem a gyöngyöző homlokról kellett selyemkendővel leóvatoskodni a párát a madárcsicsergésre nyitott ablakon át derűsen bekukucskáló tavaszi napfényben.
35 ezer kórházi ágy áll üresen. A hestegmagyarok megnyugodhatnak: a hadgyakorlat sikerrel zárult.”

Mágori András fideszes politikusnak is van véleménye:

A regnáló a hadgyakorlat közben is portyázik rendületlenül:

És mi, mit teszünk?

Négy fal közé zártan törődünk bele abba, hogy a testünk után a lelkünk is lassanként elhájasodik? Már semmi nem hoz ki minket a híres magyar béketűrésből, még ez az embertelen hadgyakorlat sem? Arra sem kapjuk fel a fejünket, ha 2020 Magyarországán egy “hadgyakorlat” következtében meghalhatunk? Ébresztő!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük