A Jobbik agóniája: nem adja a mandátumait – Dúró Dóra pedig viszi a magáét

Miután sikeresen kinyírta rivális-jelöljét a Fidesz. A kettéhasadt Jobbikból kiváltak Toroczkai vezetésével új pártot alapítottak,  Mi hazánk mozgalom néven. Dúró Dóra már független, de a Jobbik eddigi parlamenti képviselője azonnal bejelentette, hogy a továbbiakban honleányi melle teljes szélességével az új pártot akarja  képviselni a parlamentben. A maradék jobbikosoknak ez persze böki a csőrét.

Harc a mandátumokért

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szombat délután közleményben követelte vissza, ami szerintük az ő jussuk:

„Nincs kibúvó: a Jobbikból kilépetteknek vissza kell adniuk mandátumaikat

A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáin szereztek képviselői mandátumot.

Emlékeztetjük az érintett képviselőket a Szent Koronára tett esküjükre, az abban vállaltakra: amennyiben a visszahívás megtörténik, adják vissza mandátumaikat az őket jelölő Jobbiknak. Felhívjuk továbbá a listán mandátumot szerzők figyelmét, hogy képviselői helyeiket a jobbikos választóknak és a Jobbiknak köszönhetik.

Egy tisztességes ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez. Egy becsületes, tiszta szándékok által vezérelt ember számára a napnál is világosabb, hogy nincs olyan érv, amely egy ilyen fogadalmat felülírhat.

Óvnánk egykori bajtársainkat a becstelenségtől és arra kérjük őket, kíméljék meg további politikai pályafutásukat az esküszegés bűnétől és tegyék meg azt, amit ebben a helyzetben nem elsősorban a Jobbik országos elnöksége, hanem Szent István királyunk koronája előtt letett esküjük miatt a jobbikos választók várnak el tőlük.

Jobbik Magyarországért Mozgalom”

Mint azt megírtuk, a Jobbikból kizárt politikus új szervezete zászlóbontó nagygyűlésén azt mondta, a bajtársi közösséget a haza felemelése hozta össze. Céljuk pozitív jövőképet nyújtani, olyan országot építeni, ahonnan nem elmennek, hanem ahova visszaköltöznek a magyarok.

“Olyan Magyarországot szeretnénk Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió akkor is, ha eltűnik, akkor is”

– hangsúlyozta Toroczkai László.

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közölte, a Mi hazánk képviseletében kész vállalni a munkát a parlamentben. A képviselő bejelentése senkit nem lepett meg. Dúró már a legutóbbi, a szakadáshoz vezető Jobbik elnökválasztáson is mint Toroczkai legfőbb támogatója szállt harcba az elnökhelyettesi posztért.

Szakadt a Jobbik – Toroczkai pártot alapított

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük