Sorting by

×

Péterfalvi Attila irgum-burgumja a Figyelőnek – szinte látni, ahogy megrettennek

A Péterfalvi Attila vezette  Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) megállapította az Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesület (ÜDE) panaszát elbírálva, hogy jogsértő a Figyelő c. hetilap listázása.

Eső után megállapítás! A mérgezés már megtörtént…

Mint azt megírtuk, a Figyelő – jegyezzük meg a nevet, nem mert érdemes rá, hanem a jegyzőkönyvnek – a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos publikációs jegyzékének tanulmányozása után arra jutott, hogy az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának intézeteiben feltűnően népszerű a bevándorlás, gendertéma és a homoszexualitás kutatása.

Névvel, fotóval, konkrét tanulmányok megnevezésével fel is sorolták a lap online oldalán kedden közzétett cikkben, konkrétan kikre illetve mire gondoltak. Szerző nincs megjelölve.

A Figyelő emberkísérlete – Itt a legújabb lista

Az Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesület (ÜDE) panasszal élt Péterfalvi Attila vezette testületnél, amely elmarasztalta a portált. Az alábbi közleményt a “felperes adta ki”

” A megállapította az ÜDE Egyesület panaszát elbírálva, hogy jogsértő a Figyelő c. hetilap listázása! Mint az közismert, az újság közvetlenül az országgyűlési választások után megjelent lapszámában listázta az általa “Spekuláns embereinek” aposztrofált közéleti szereplőket, jogvédőket.

Az ÜDE Egyesület még április közepén tett panaszt az adatvédelmi hatóságnál. Dr. Péterfalvi Attila elnök, egyetemi tanár elbírálta a a panaszt, és megállapította, hogy a Figyelő cikke a GDPR 5. cikk. (1) bekezdés c) és d) pontjába ütközik! “c) az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk (“adattakarékosság”); d) pontosnak és ahol szükséges, naprakésznek kell lenniük, minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék (“pontosság”)”

A kifogásolt adatkezelés egyebekben felveti a személyes adatok védelméhez, valamint a véleménynyilvánítás- és a sajtó szabadságához fűződő alapjogok összeütközését!

-írja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság állásfoglalása.”

Az ember szinte beleborzong a “bátor”  állásfoglalásba de hiába keresi az olyan elkötelezett folytatást,  ahogy a hivatal például a honi szcientológiai egyház elleni  ügybe beleált.

Kíváncsian várjuk mikor jelenik meg a szerkesztőségben, a NAIH közreműködésével legalább megközelítően annyi nyomozó, mint az egyháznál, de főleg mikor kobozzák el a Figyelő adathordozóit ahogy tették azt a Váci úti központban.

Mi lehet az oka a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál tapasztalható kettős mércének?

Vizsgálják a Figyelő listázását Péterfalviék

Orbán felelős politikus a Figyelő-listáról: “Van itt valami vita, valami listázásról….”

Újabb Figyelő-lista

A Professzorok Batthyány Köre bottal sem piszkálná a Figyelőt!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.