KDNP-s hajbók egy elfuserált szobor előtt – Giccs a köbön

Az újbudai önkormányzat június 14-én avatta fel az Aranycsapat kapusának, Grosics Gyulának  a szobrát a Bikás parkban. Ott volt a helyi politikai elit krémje: Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő, volt honvédelmi miniszter, és Lomnici Zoltán egykori főbíró is, aki az Aranycsapat Emlékév testület elnöke. 

Aranycsapat – vissza a múltba

Kligl Sándor Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész, aki legutóbb botrányosra sikeredett pécsi Weöres Sándor szobrával hallatott magáról, alkotását a sportlegenda halálának negyedik évfordulóján leplezték le.

Új nemzeti ünnep: magyar-angol 6:3-as labdarúgó-mérkőzés napja – ha mást nem tudunk, legalább emlékezzünk?

Emlékezetes az a Lomnici mondat, miszerint az Aranycsapat nem csupán a magyar sporttörténet része, hanem

„a magyar nemzet történetének ügye”

Ennek jegyében és szellemében láthatóak az KDNP-s honatyák az érdekesre sikerült szobor előtt, amit nem lesifotós készített, hiszen büszkén tették ki facebook oldalukra:

Érdemes kicsit bogarászni a hozzászólások között:

” szobor elég röhejesen néz ki, nem is hasonlit Grosics Gyulára. A három szerencsétlen meg szégyenkezve lehajtja a fejét. Ezt jól elszúrtuk, gondolják, és ez látható is a testtartásukon.????????????”

„Biztos én vagyok a szakképzetlen, de a bal sarokban jobb kézzel csak igen ritkán lehet ilyen balett-mozdulattal eredményt elérni. Engem inkább a Hattyúk Tava-ra emlékeztet – vagy ha sport akkor inkább röplabda.”

„Isten bocsássa meg, de erről a felvételről egy kínhalálra ítélt mártír jut eszembe… Elnézést kérek ezért… Nem tetszik ez az emlékmű Gyuláról.”

„z alkotason Billy Elliott labdazik epp, es ezt a 3 bacsi szegyelli ????”

„Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fent a mennyben, vagy amelyek lent a földön, vagy amelyek a vízben a föld alatt vannak: ne hajtsd meg magadat azok előtt, ne szolgálj azoknak. (II Mózes 20:3-5.)”

A művész néhány egyéb köztéri szoborrá hazudott kerti törpéje

Weöres Sándor
Weöres Sándor Pécs

 

kisfiú és kutya
Kisfiú és kutya Szolnok,

 

Colombo és kutyája a Budapest
Colombo és kutyája a Budapest

 

 

450 milliárd közpénz folyt el a TAO miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük