A Jobbik elnöksége elítéli győri tagjai visszalépését a képviselő-jelöltségtől és továbbra is az ellenzéki együttműködést támogatja a városban – közölte a párt kedden az MTI-vel, miután a párt győri szervezetének vezetője bejelentette, hogy elhagyják az ellenzéki összefogást.

A Jobbik elnöksége tartja magát a megállapodásokhoz

A közlemény szerint a Jobbik elnöksége kedd reggel felfüggesztette a győri Jobbik-szervezet működését, a visszalépőket minden párttisztségükből felfüggesztették és etikai eljárás indult ellenük.

- Hirdetés -

Azokon a településeken, ahol a jobbikos tagság az ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, a Jobbik továbbra is tartja magát a megállapodásokhoz, így Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson – írták.

Elképesztő mondatok!

Fodor Roland győri Jobbik-elnök kedd reggel Facebook-oldalán közölte: „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is”. Hozzátette, hogy kilépésük hónapok óta tervezett volt, „nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

Az összefogáshoz azért csatlakoztak – írta –, mert így terveik szerint a „nemzetellenes baloldali pártok” nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben; ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemenniük “ minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba”.

Hozzátette, hogy „értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan”.

A győri ellenzéki összefogást a Jobbik mellett a DK, az MSZP, az LMP és a Momentum hozta létre.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét