A koronavírus és Te!

Immunológiai vizsgálatok segítségével számszerűen meghatározható, hogy a vizsgált páciens szervezetében milyen típusú és mennyiségű ellenanyag termelődött az új koronavírus fertőzés ellen. Olvasható az  IgenDe.hu portálon

Jó, jó védett vagy a koronavírus ellen, de mennyire

A CMC Déli klinika csatlakozott ahhoz – az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kezdeményezett –nemzetközi vizsgálati protokollhoz, amely alapján pontosan meg lehet állapítani, hogy az új koronavírussal szemben ki az, aki már védett, illetve ki az, aki fogékony a fertőzésre, olvasható a Napidoktor cikkében.
Az országban már több magán egészségügyi intézményben is elérhető koronavírus szerológiai gyorstesztek csak azt mutatják meg, hogy van-e ellenanyag a páciens szervezetében. A CMC Déli Klinika által elvégzett immunológiai vizsgálatból viszont azt is megtudhatjuk, hogy pontosan mennyi ellenanyagot termel a szervezetünk. Ami azért kiemelten fontos, mert helyes döntést arról, hogy hogyan védjük magunkat és a környezetünket a járványtól csak az ellenanyagszintünk pontos mértékének a tudatában hozhatunk.

Speciális állapot felmérés

A biztos diagnózis érdekében a klinikán az új koronavírus immunológiai vizsgálatot személyre szabott, a vírusfertőzésre specifikus állapotfelméréssel egészítik ki annak érdekében, hogy feltérképezzék azokat az egyéni rizikótényezőket, amelyek fontosak a vizsgálati eredmények precíz kiértékeléséhez.

A szigorú protokoll szerint elvégzett nemzetközi programhoz kapcsolódóan, így a magyar páciensek is hozzá tudnak járulni a minél eredményesebb és gyorsabb vakcina fejlesztésekhez is. A CMC Déli Klinikán elvégzett új koronavírus immunológiai vizsgálatokat Dr. Jankovics István a WHO Nemzeti Influenza Laboratórium Emeritus Vezetője irányítja és ellenőrzi.

Így juthatsz az eredményhez

A vizsgálatra időpontot online időpontfoglalással vagy telefonon lehet kérni, a pontos diagnosztikához szükséges vérvétel mindössze 10 percet vesz igénybe. A vizsgálati eredményt és az írásbeli szakorvosi javaslatot 1 munkanapon belül kapja meg elektronikus formában a páciens.

Mind a vállalatoknak, mind pedig a munkavállalóknak alapvető fontosságú, hogy minél előbb, biztonságosan vissza tudjanak térni a közösségbe. A pontos, számszerű eredményt adó immunológiai vizsgálat ezt jelentős mértékben képes elősegíteni.

Így indult a világjárvány, csak ha elfelejtette volna

2019. december 31-én ismeretlen eredetű tüdőgyulladás-járvány kitöréséről számoltak be a kínai egészségügyi hatóságok a Egészségügyi Világszervezeten keresztül az egész világnak.. Elsősorban a „Huanan tenger gyümölcsei nagykereskedelmi piac” árusaival kapcsolták össze a megbetegedéseket, ahol  mint általában a piacokon élő állatokat is értékesítenek.

A vírusos fertőzést okozó járvány kitörése a kínai Vuhan városában történt, amelynek központi pályaudvarán keresztül zajlik a kínai belföldi szállítás legnagyobb része, Hupej tartomány székhelye, nehézipari központ és a kilenc legfontosabb kínai tartomány közlekedési központja is.

Tömegesen jelentek meg tüdőgyulladásos betegségben szenvedő emberek a városban, amelynek nem volt egyértelműen meghatározható oka. A szingapúri Outbreak News Today január 5-én jelentette, hogy a kínai Hupej tartományban, Vuhan városában dolgozó egészségügyi tisztviselők összesen 59 vírusos tüdőgyulladásos beteget jelentettek (január 5-ig), köztük 7 kritikus állapotú beteget. Az új, korábban emberben nem azonosított – rendkívül patogén koronavírustörzs (SARS-CoV-2) első előfordulását 2019. november 17-éig vezették vissza. Fejeződik be a portál cikke.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük