A köztévé már megint hazudott

A jobboldali, erősen bevándorlásellenes német AfD párt helyi politikusai szólalnak meg a magyar köztévé választások előtt leadott riportjaiban, mint a bevándorlástól rettegő átlagos németek – derítette ki a Correctiv nevű német portál, és számolt be róla az Azonnali.

Az MTV riportjaiban a megszólalók többek közt arról beszélnek, hogy a migránsok kiszorítják a németeket egyes negyedekből vagy hogy a bevándorlók egy bizonyos arány elérése után „erőszakossá válnak” és „elüldözik” a németeket egy-egy városnegyedből.

Arról azonban a köztévé nem tesz említést, hogy a megszólalók a bevándorlásellenes AfD helyi politikusai, akik politikusként is ezeket a szövegeket szajkózzák. Az egyik riportban például egyszerű hamburgi lakosként mutatják be Michael Poschartot, aki azt mutogatja, hogy az egyik ház kapucsengőjén csak külföldi nevek vannak. Arról azonban egy szó sem esik, hogy Poschart az AfD egyik, Schleswig-Holstein tartománybeli elnöke.

Egy másik riportban az egyszerűen csak „helyi férfiként” aposztrofált Benjamin Haupt beszél arról, hogy a speyeri városvezetés „mindig a bevándorlók oldalára áll”. Haupt persze az AfD speyeri elnöke, akinek már csak azért is áll érdekében kritizálni a városvezetést, mert a helyükre pályázik.

A meghamisított riport az M1 híradójában március 20-án, tehát bő két héttel a választás előtt volt látható.

(Forrás: Azonnali)

Kapcsolódó:

A köztévé egy viccoldal álhírére hivatkozva bizonygatta, hogy Németország iszlamizálódik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük