A meg nem gondolt Orbán-gondolat – “mi még ott leszünk azok temetésén, akik bennünket akartak sírba tenni”

Az ember azt hinné, hogy a miniszterelnök előzetesen végiggondolja, átnézi a beszédét. Nehogy József Attila “ős patkánya”, a “meg nem gondolt gondolat” tolakodjon a nyelvére.

Hát most nem nézte át. Vagy ha igen, még rosszabb….

A kormányfő Trianonra emlékezve Sátoraljaújhelyen, a 9 méteres turulszobor avatásán tartott szónoklatot:

“Sokan jelentkeztek már, hogy szívesen elföldelnék Magyarországot”,

de mi túléltük, ők viszont nem. Ma már

“nincs Csehszlovákia, Jugoszlávia, Szovjetunió, nincs brit és francia birodalom”, ám “mi még ott leszünk azok temetésén, akik bennünket akartak sírba tenni”.

Milyen szép gondolat!

Ha jól értem, azoknak az államalakulatoknak a széthullásán örvendezik, amelyek a trianoni béke nyertesei voltak, a mi rovásunkra. Csakhogy elkerülhetetlenül eszünkbe jut, hogy azok között ott van Románia is, amelyik köszöni, megvan. Talán az ő temetésére célozgat itt a magyar miniszterelnök? Vagy kiére? Talán emberekre, a mostani ellenfeleire? Úgy még szebb.

Pedig eddig ügyelt arra,

hogy ő maga mérsékelt hangot használjon az évfordulón. Okosan tette, hiszen az EU-ban szinte már csak a visegrádiakra támaszkodhat. Igaz, Románia nincs közöttük. Akkor arrafelé lehet handabandázni?

3 thoughts on “A meg nem gondolt Orbán-gondolat – “mi még ott leszünk azok temetésén, akik bennünket akartak sírba tenni”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük