A “Nagytestvér” már ugrásra kész! – Hoppá, az a kormánytagokat is látja …..

Be lehet úgy állítani a Nagytestvér virtuális szemét, hogy bizonyos pozíción felül behunyja azt? Ha nem, akkor a szem ura kezében olyan hatalom lesz, ami mindenre feljogosítja majd, kivéve talán a nyugodt éjszakákra.

Mosolyogj, filmeznek!

Pintér Sándor már benyújtotta a törvényjavaslatot, amely alapján egy központi tárhelyen gyűjtenék össze a térfigyelő kamerák felvételeit. Ezek segítségével aztán a bliccelőktől a terroristákig mindenféle embert elő lehetne keríteni -írja a nepszava.hu.

Eddig is szinte minden lépésünket figyelte valamilyen kamera: a bankban, az utcán, az ATM-eknél, a tömegközlekedési eszközökön, a kocsinkban, míg araszoltunk a dugóban. A változás annyi lesz, hogy eddig különböző szerverek tudtak minden rólunk, a rendelet életbe lépésének napjától viszont egyesítik a temérdek adatot rólunk és egy gombnyomással minden rezdülésünk nyitott könyvvé tesz mindannyiunkat valakik előtt, valamiért.

Dübörög a megfélemlítőgyár, szerelik a tüntetőfigyelő kamerákat

Pintér Sándor belügyminiszter múlt pénteken benyújtotta a semmitmondó, „egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról” címet viselő törvényjavaslat.

A folytatásban: A felvételek legalább 30 napig a központi tárhelyen maradnak.

Egy hozzászólás itt: “A “Nagytestvér” már ugrásra kész! – Hoppá, az a kormánytagokat is látja …..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük