A nap, amikor Orbán Gáspár közben jár Jézusnál a hajléktalanokért ….

Orbán Gáspár, aki már nem csak arról híres-hírhedt, hogy a miniszterelnök fia, hanem azt terjeszti magáról, hogy Jézussal – Isten fiával – is naponta eszmét cserél, vasárnap éjjel újabb, emberi oldala megvilágítására szolgáló bejegyzéssel jelentkezett.

Egy Felházhívő naplójából

Az újraértelmezés alatt álló Felház, amiről most éppen nem tudni merre tart, a kis Orbán vezetése alatt olyan követőket nevelt ki, akik magukévá tették biztos hitüket abban, hogy vezetőjükhöz hasonlóan azt az apró hiátust simán el tudják intézni, amit Magyarországon a hajléktalankérdés krimianalizálásával a fent nevezett igen közeli rokona előidézett.

” …inkább csak sétálsz tovább, közbenjárva értük, miközben megtelik a lelked reménnyel és felragyog az arcod….”

A történet

“Ez pénteken történt, de még most is melengeti a lelkem

Mikor munkából hazafelé menet a Blahától egy sarokra felfigyelsz egy furcsa párra egy padon, majd leesik, hogy ők nem is egy pár, hanem csak egy lány, aki a kezét fogva imádkozik egy hajléktalan férfiért, aki kissé meg van lepődve a közvetlenségtől és szeretettől.

Megfordul a fejedben, hogy csatlakozol, de aztán rájössz, hogy ez most az ő pillanatuk, és inkább csak sétálsz tovább, közbenjárva értük, miközben megtelik a lelked reménnyel és felragyog az arcod. Változik a város, változik az ország, változik a világ. Itt van a várva várt… ÉBREDÉS.

Egy generáció, amely akar és mer változni, és lassan de biztosan ragyogni kezd ott, ahol épp van. Egy generáció, amely kompromisszumok nélkül és mindenekelőtt Isten királyságát keresi. Egy generáció, amely nem ijed meg a sötétségtől, hanem fényt gyújt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük