A NAT megbukott – a „kormány” azonban bevezet(het)i

Ha a hatalom nem tett volna föl mindent a régi és új hecckampányokra, a NAT-ot visszavonná. Pontosabban: el sem készítette volna. De világos, hogy a NAT a folyamatos hazafiaskodó hecckampányok része…

Titkos áthangolás

A NAT először akkor bukott meg, amikor a „kormány”, illetve Orbán elhatározták, hogy „hazafiasítják” az egyébként félig-meddig szintén titokban elkészített 2018-ast.

Aztán megint megbukott, amikor Takaró Mihályt bevonták a „munkába”. Megbukott akkor is, amikor Kásler meg Hajnal Gabriella meghívták a máig ismeretlen pedagógusokat(?) a szégyenletes munka elvégzésére.

Ideje kimondani: mindazok, akik a NAT-ot összeállították, súlyosan elmarasztalandók. Részt vettek valami olyasmiben, amiben nem lett volna szabad: nem gondolhatták, hogy őket valamilyen különleges képességük miatt választotta ki a hatalom, míg a többieket és a társadalmi nyilvánosságot valamilyen képességhiány vagy más komolyan vehető ok miatt zárták ki… Ideje kimondani: szégyenletes dolog volt ez – legföljebb abban reménykedhetünk, hogy a „munkatársak” jelentős része nem is pedagógus volt… Mindenesetre sokat mond, hogy az illetők ma is titkolják nevüket – talán még titoktartási szerződést is kötöttek, mondjuk, 90 évre…

Nemzeti alaptanterv – úgy értem: valóban nemzeti – titokban nem készíthető

Aztán egy péntek éjjel nyilvánosságra hozták a nagy művet – és az másnap újra megbukott. Mert voltak, akik átbogarászták legalább azt a részét, amely szakmájukra tartozott, és megszólaltak. És bírálatuk alapos, lesújtó volt.

Megbukott, mégpedig véglegesen, amikor a tiltakozás társadalmi méreteket öltött. Nem hét, mint Kásler mondta, hanem sok, nagyon sok iskola tiltakozott. Persze, összességében nézve a protestálók nevezhetők akár jelentéktelen kisebbségnek is – hiszen ez a hatalom mindig is pofátlan volt –, ám az mégiscsak elgondolkodtató, hogy milyen szellemi kapacitás van mögöttük! És megszólaltak egyesületek, egyetemi oktatók, akadémikusok, írók, diákok is.

Mindez olyan körülmények között, amikor létezik szörnyű KLIK

Léteznek a borzalmas tankerületek, és az oktatás, a tudomány, a kultúra egyre inkább központosított.

Petíciók is indultak: egy nem és egy igen. Ám e petíciók végképp leleplezték, miről is van szó.

A NAT-ot ellenzők a műfaj lehetőségein belül érveltek. Az érvek között voltak szakmaiak, és voltak „ideologikusnak” minősíthetők is. De ez természetes, ugyanis ideologizálni még nem csak a hatalomnak szabad… A „hazafias hecckampány” elutasításának óhatatlanul van ideologikus színezete is. Aztán megjelent a NAT-ot támogatók petíciója; a kezdeményezőknek, miután nevüket nem hozták nyilvánosságra, nem volt kedvem utánanézni: így is világos volt, hogy fideszes-szélsőjobbos társaságtól származik. Mindkét petíciót bárki aláírhatta – akár pedagógus, akár állattenyésztő, akár akadémikus, akár közmunkás… De az nem mindegy, mihez kérték a szervezők a támogatást! Az ellenzők érveket soroltak.

A NAT-ot támogatók „érvei” csakis a kormányzati hecckampány részeként értelmezhetők:

Kérjük mindazokat, akik egyetértenek azzal, hogy jó dolog, ha a magyar gyermekeket hazaszeretetre nevelik, aláírásukkal támogassák az új NAT-ot.

Tanárok, szülők, diákok, kutatók, a minőségi oktatás minden elkötelezettje mellett intézmények, szervezetek csatlakozását is várjuk.

Mutassuk meg, hogy többen támogatjuk, mint ahány magyarellenes liberális és baloldali ellenzi! Legyen ez egy otthoni Békemenet a hazáért, a keresztény értékekért, nemzeti önazonosságunkért!

MEGMARADNI MAGYARNAK!

ÁLLJUNK KI A HAZASZERETET MELLETT!

TÁMOGASD A NAT2020 szellemiségét!

Én ezt a szöveget tűvé tettem, de benne egyetlen megfontolandó, egyetlen szakmai vagy akár ideologikus érvet, olyat, amely az oktatáshoz kapcsolható, nem találtam: nettó hisztéria, uszítás csupán. Ami kimaradt belőle – Soros, Gyurcsány, migráncsok –, azt a Fidesz politikusai és „szellemi háttéremberei” éjjel-nappal mondják…

A tiltakozást a „kormány” fölháborító pimaszsággal kezelte, lekezelte…

De aztán történt valami, amire mindeddig nem volt példa: megszólaltak egyházi intézmények pedagógusai is, több mint ezernégyszázan!

A „kormány” válasza a megszokott pimaszságon, hatalmi gőgön kívül bizonyos zavart is tükrözött: nem csoda, hiszen olyanokkal került „vitába”, akiket eddig a maga támogatóinak gondolt. Hiába, ez a hatalom nem szokott hozzá valódi vitákhoz.

És március 15-ére tüntetést szerveznek a diákok a NAT ellen

Teljesen egyértelmű: olyan kormány, amelynek még maradt valami józan esze, visszakozna. Meglehet, falból visszakozik is, a pávatáncban gyakorlata van – bár egyelőre makacskodik. Bevezetheti a NAT-ot, de annak érvényesítését nem vagy csak nagyon nehezen kényszerítheti ki. És csak időlegesen: addig, amíg hatalmon marad… Vajon meddig?

A NAT ügye a NER ügye: az utóbbinak kell buknia ahhoz, hogy bárminek értelme, becsülete legyen e hazában…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A NAT megbukott – a „kormány” azonban bevezet(het)i

  • Avatar
    2020.03.01 - 17:03
    Közvetlen hivatkozás

    Egyáltalán nem bukott az meg, csak a bal-lib ellenségnél verte ki a biztosítékot! De-, azért lett megalkotva! Elég volt az eddigi tudatmódosításaikból! Régen be kellett volna vezetni!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük