Városi kurír
A napi fontos.

“Nemzetstratégiai jelentőségű” lett a Fidesz média-gigásza, coki mindenkinek, aki vizslatná!

"Oszt jó napot"!

0 562

Aki eddig úgy gondolta, hogy a körmére nézne a napokban összeállt média-nagyhatalomnak, rossz hírünk van. Orbán egy tollvonással elintézte, hogy szó sem lehet róla!

…nemzetstratégiai jelentőségű…

A hvg.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben, hogy nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány azt az üzletet, amellyel a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány megszerezte az Echo TV, a Magyar Idők és az Origo kiadóját, illetve az Opus Presst. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. Az Orbán Viktor által aláírt jogszabály egy szóval indokolja a döntést:

közérdek

Mindez azért kulcsfontosságú döntés, mert

a stratégiai jelentőségűvé minősítés azt jelenti, hogy a kormánypárti sajtó sajátos összefonódását nem kell vizsgálnia sem a Médiatanácsnak, sem a Gazdasági Versenyhivatalnak.

Ha nem Mészáros-lapot akar olvasni, Pestről kell csempésznie!

November 28-án jelentették be azt, hogy a nyáron alapított Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonába kerül tíz kiadóvállalat, a cégek önkéntes felajánlással léptek be a nonprofit szervezetbe.

A médiavállalkozás vezetője Liszkay Gábor lett. A cégek több tízmilliárdnyi vagyont toltak be a szervezetbe, amelyről a Magyar Idők úgy írt mint a nyomtatott sajtó megmentését célzó, nonprofit szervezetről.

Kálmán László ennyit fűzött hozzá közösségi oldalán:

“Ha ezt megtenni nem alkotmányellenes, akkor ebben az országban nincs alkotmányosság és törvényesség. (Nem mintha eddig azt gondoltam volna, hogy van.) És szerintem akkor az ellenállásnak sem kell feltétlenül törvényesnek lennie. Megjegyzem, Sólyom Lászlónak, az alkotmányosság nagy őrének nem kis szerepe van abban, hogy idáig eljutottunk, és elvárnám, hogy most már szórjon némi hamut a fejére, és szaggassa meg a ruháit.”

Így már érthető! 130.000 nettóért keres a kormánymédia újságot írót – íráskészség “előny”, de nem kritérium!

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ