A Rogán-felügyelte Szentkirályi közszolga, amint éppen megdolgozik a fizetéséért….

2022 Magyarországán új jelentése van a kommunikációért felelős kormánybiztos pozíciónak, hiszen az biztosan nem lehetséges Európa közepén egy demokráciában, hogy a fenti posztra alkalmazott -esetünkben Szentkirályi Alexandra- ne lenne tisztában, miért csörög havonta a bankszámláján az Ön által (is) kiutalt pénz, ugye?

Munkaköri leírás…

Meghosszabbították Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztosi kinevezését, így további két évig ő tölti be a pozíciót – jelent meg a hír 2021 decemberében a Magyar Közlönyben. Ahogy a kormányhatározat fogalmazott,

  • a kormánybiztos a jövőben is tájékoztatni fogja a hazai tömegkommunikációs szerveket és hírügynökségeket a kormány tevékenységéről;
  • kapcsolatot tart újságírókkal és szerkesztőségekkel;
  • gondoskodik a kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek és sajtótájékoztatóinak előkészítéséről;
  • előkészíti és megszervezi a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat;
  • ő felel a közösségi médiában való kormányzati kapcsolattartásért is. Szentkirályi Alexandra munkáját ezúttal is Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője fogja irányítani.

Ez esetben mire véljük…?

Csütörtöki kormányinfóra a Magyar Hang nnem nyert bebocsátást, így nem teheti fel kérdéseit, mint az elmúlt két évben, így a sajtótájékoztató előtt a Miniszterelnökség előtt várták Gulyás Gergely kancelláriaminisztert és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, hátha ezúttal nem mismásolást, hanem korrekt, egyenes választ kapnak a miértre.

Forrás: Magyar Hang

Kerítésen kívüli demokráciákban ezért….

A párbeszéd:

– Kormányszóvivő asszony, továbbra sem tudunk bejutni a kormányinfóra. Mi ennek az oka?

Ugyanazt tudom papagájként ismételni, amit eddig, hogy nem hozzám tartozik a regisztráció.

– Kormánybiztosként ön ezért a területért a felelős…

Igen, de…

– Akkor miért hárítja a felelősséget?

Ne haragudjon, nem hárítom, hanem a Kormányzati Tájékoztatási Központ szervezi a kormányinfókat, náluk kell regisztrálni.

– Náluk regisztráltunk.

Nálunk semmilyen email-cím nem fut be, nem hozzám tartoznak.

– Akkor kihez tartoznak személy szerint? Ki a felelős ezért?

Meg lehet nézni a kormányzati honlapokon, szerintem eléggé egyértelmű a kormányzati struktúra. Ezt a beszélgetést minden alkalommal lefolytatjuk.

– Ha annyira egyértelmű volna, akkor ön nyilvánvalóan tudna nevet mondani, ha akarna.

Igen, de azt gondolom, hogy ön újságíró, tehát ön is utána tudna nézni.

– Ön nyilvánvalóan tehetne azért, hogy ott legyünk a kormányinfón és mégsem tesz semmit. Miért?

– Még egyszer mondom, ugyanazt tudom elismételni önnek, amit az előbb elmondtam.

Ne feledjük!

A hölgyet azért fizetjük, -Ön, meg Ön és Ön is- hogy minden információval ellássák az újságírókat, hogy ők továbbíthassák felénk, a közszolgák munkáltatói és főnökei felé azt, ahogy a mi felhatalmazásunkból mit, hogyan tesznek. Ez alapján döntünk négyévente, hogy akarjuk- őket tovább “munkáltatni”, vagy mehetnek a levesbe. Egy demokráciában, persze……

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!