Sorting by

×

Nem az a szégyen, ami elsőre annak látszik! – Sokkal nagyobb a baj…..

Attól hangos a média a pénteki napon, hogy Szentkirályi kormányszóvivő a csütörtöki kormányinfón, egy kérdés után megvonta a szót az RTL Klub újságírójától, ami normális demokráciában felháborítónak tűnne, de hát az eset a NER Magyarországán történt, így a hölgy -szégyen, nem szégyen- tette a dolgát, követte az ukázt. Egészen más a felháborító – szerintem.

A jelenlévők cinkossága…

Az igazán tarthatatlan, -persze, amennyiben változást akar az újságírótársadalom, vagyis azt, hogy ilyen egyikükkel se történhessen meg- hogy a teremben ülő kollégák szó nélkül tűrték megaláztatásukat és nem álltak fel egységesen és hagyták faképnél a kormány-cirkuszt.

Sikerült bebizonyítaniuk, hogy -tisztelet a kivételnek- megérdemlik, amit kapnak.

Pedig nagy veszteség nem érte volna őket, ha a hátukat mutatják Gulyás Gergelynek és képletesen a regnálónak, hiszen a Kormányinfó nem az a hely, ahol olyan információt tudnának kihúzni a mikrofon mögött állóból, amit eddig ne írt volna le elégszer a média általik preferált része.

Háttér….

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön szóváltásba keveredett az RTL Klub riporterével a Kormányinfón. Tárkányi Zsolt pár kérdést szeretett volna feltenni Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek, de a kormányszóvivő nem hagyta, a második témakör után leállította. Azzal érvelt, hogy még sok újságíró nem kérdezett és ez itt most nem az egyéni interjúk helye.

A kormányinfó új szabályai szerint egy újságíró legfeljebb három kérdést tehet fel, erre utalt a szóvivő. Csakhogy – ahogy azt Tárkányi Zsolt kifejtette – más lehetőség nincs kérdezni a kormány bármelyik illetékesétől.

“Egy hete kérünk interjút a kormánytól, rengeteg témában. Sosem adnak. Most van kizárólag lehetőségünk. 10 percet késtek eleve, most még egy pár kérdést fel fogok tenni, ne haragudjon”

– mondta Szentkirályinak a riporter, de Szentkirályi nem engedett, noha az újságíró többször is jelezte, hogy a kormány nem válaszol a kérdésekre és interjút sem adnak soha.

“De ne haragudjon, nem lesz rá lehetőség, még egy kérdésre van alkalma…”

– jelentette ki a kormányszóvivő.

“…nem tudom….”

Arra a kérdésre, hogy a kormányinfó nem az egyéni interjúk helye, mikor kap az RTL Klub interjúlehetőséget akár a kormányszóvivőtől, Szentkirályi így válaszolt:

Nem tudom, hogy kerestek-e, én nem találkoztam az önök megkeresésével egyáltalán

Minden nap küldünk megkereséseket a kormánynak

– válaszolta az RTL Klub riportere. A megkeresésekre azonban szinte soha nem reagálnak, vagy a kért interjú és tájékoztatás helyett egy semmitmondó, egymondatos írásbeli válasz érkezik. Ezért hallható sok híradós riportban az a mondat, hogy

„kértünk interjút a minisztériumtól/illetékestől, de nem nyilatkoztak”. (forrás)

Kapcsolódó

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.