Sajtószabadság Orbán-olvasatban: rendőrök állták útját a Media1 újságírójának

Szalay Dániel a Médiatanács és a Klubrádió közötti per mai tárgyalásáról tudósított volna. Ruszin Zsolt adószakértő-szakújságíró sem tudott bejutni az épületbe, aki egy magánszemély és a NAV közötti adóügyi vitával kapcsolatos per ítélethirdetéséről szeretett volna tudósítást készíteni.

Csak a készenlétisek testén át….

Media1 beszámolója szerint Ruszin Zsolt adótanácsadó, adóügyi szakújságíró, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke az ő megbízásukból érkezett, ezért sajtóregisztrációját is a Media1 intézte el a Kúria Sajtótitkárságán. Ruszin ugyanakkor nem tudott bejutni az épületbe, készenléti rendőrök állták útját. A rendőrök a lap újságíróját, Szalay Dánielt sem engedték be az épületbe. Szalay a Klubrádió és az NMHH Médiatanács elleni, a frekvenciajogosultság meghosszabbításának elutasítása miatti fellebbezés tárgyalására érkezett.

A lap szerint az időben leadott regisztrációjukra válasz is érkezett, amelyben jóváhagyták azt.

Ennek ellenére sem engedték be őket.

A rendőrök nem mondták meg, milyen jogszabály alapján járnak el és ki adott utasítást, hogy megakadályozzák a belépésüket.

Orbán szerint minden rendben van

Alább az ominózus videó, amit mindenképpen érdemes végighallgatni és főleg nézni. Tanulságos a valódi -nem túl húsbavágó- kérdésekkel találkozó miniszterelnök arcberendezése, ami sokkal többet elárul róla, mint, amit a szája mond!

“…ha elmegy egy magyar újságos standhoz és kér egy a kormányt támadó újságot legalább egy tucatot fog kapni…”

Juszt László közösségi oldalán írta le tapasztalatát, eleget téve a miniszterelnöki provokációnak:

“Orbán tegnap, Londonban nem tudott lelépni a külföldi újságírók elől a Downing Streeten, akik ezt ki is használták. Egyebek közt a magyar sajtószabadságról kérdezték. Mire könnyedén kijelentette,

“ha elmegy egy magyar újságos standhoz és kér egy a kormányt támadó újságot legalább egy tucatot fog kapni.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Megpróbáltam összeszedni az u.n. “ellenzéki” lapokat. Ezek a következők:

Népszava, HVG, Magyar Narancs, ÉS, Hócipő, 168 óra. Kihagytam valamit?”

 

orbán

5 thoughts on “Sajtószabadság Orbán-olvasatban: rendőrök állták útját a Media1 újságírójának

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.