Sorting by

×

A simlis, kültelki autónepper és az uniós vétó jövője – Megy az örömködés az ellenzéki polgárok részéről

Megy az örömködés az ellenzéki polgárok részéről, hogy az Unió eltörölné az egyhangúság követelményét és ezzel megakadályozza majd Orbán vétóit, amikkel zsarolja folyamatosan Európát. Szólok előre, hogy ez nem ilyen egyszerű. Macron, a franciák szabadságelvű elnöke már jelezte, hogy Ukrajna esetleges felvétele is elhúzódhat akár évtizedekig. Ez pedig nem azért van, mert utálja az ukránokat, hanem mert el akar kerülni egy óriási hibát, amely velünk kapcsolatban már megtörtént.

“Egy sunyi diktátor nagyon hamar vissza tud vetni egy ilyen országot”

Magyarország 2004-es uniós csatlakozásakor a már bent levő országok alapvetően Nyugat-Európai, több évtizede demokráciában és jogállamként létező országokként működtek. Hazánk a szocializmus alatt éltanulója volt ugyan a demokráciának, de az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy egy sunyi diktátor nagyon hamar vissza tud vetni egy ilyen országot a feudalizmus szintjére is, ahogy ma nálunk van.

Az Európai Unióról szóló szerződés(Lisszabon 1992) és az Európai Unió Működéséről szóló szerződés(1957) az Unió elsődleges jogforrásai. Ezek módosítását az Európai Tanácsnak kell megszavaznia, amely az állam és kormányfőkből áll, aztán pedig minden egyes tagállamnak megerősítenie, ratifikálnia külön külön. Ennek hiányában a módosítás nem lép hatályba!!!

Orbán jelenleg a vétójoggal élve zsarolja folyamatosan az Uniót. Ha ő nem írja alá, akkor az alapvető szabályokat sem lehet módosítani. Ezért kár előre örömködni, hogy a vétó lehetőségét kiverik a csuti tolvaj kezéből. Először magukat az alapszabályokat kellene módosítani, kivenni belőle az egyhangúság követelményét. De jelenleg a régi szabályok érvényesek. Vagyis a most hatályos szabályokat csak egyhangúlag lehet úgy módosítani, hogy a jövőben ne kelljen egyhangúság!!!

Orbán pedig folyamatos zsarolási eszközét nem fogja kiadni a kezéből

A Merkel Mutti nyomdokaiba lépett Ursula von der Leyen még mindig nem fogta fel vagy nem akarja felfogni a német autóipari lobbi miatt, amit Orbán folyamatosan pénzel, hogy a mi szélhámos Viktorunkkal nem lehet egyezkedni.

Ő nem egyenrangú partnerekkel tárgyal soha. Ha tudja, hogy a másik erősebb pozícióban van pillanatnyilag, akkor megjátssza, hogy enged, illedelmesen mosolyog, pávatáncol kicsit, amíg el nem éri célját. Aztán ha hatalmi helyzetbe kerül, leszar mindenkit, már nem tartja be az elfogadott szabályokat, hanem diktál és zsarol. Ez a zizegő mackós, kültelki autónepper mentalitás, amit nem tud és nem is akar levetkőzni. Mert eddig bejött neki, ugyanis senki nem vágta pofán kellőképpen (Gyurcsány kivételével).

A mi Ursulánk még mindig azt hiszi, hogy Orbánnal lehet becsületes emberekhez hasonlóan beszélni

Ezért a héten iderohangászott tárgyalni Orbánnal Budapestre. Közlöm, hogy nem lehet vele normális ember módjára megállapodni! Ő csak az nyers erőből ért, mikor érzi annak az apai pofonnak a lehetőségét, amit kőbányász párttitkár apja szokott neki kiosztani. Ettől kushad csak le. Mert pszichopata ő is.

Tehát Macronnak igaza van, amikor azt mondja, hogy nem lehet a jövőben sötét lovakat beengedni az Unióba. Mondom ezt én is, aki maximálisan szeretem az ukránokat és megvetem Putyin agresszióját. De ettől függetlenül tény, hogy az unió működését nem lehet szeretet szimpátiákra alapozni, hanem kiérlelt jogállamok csatlakozását szabad csak megengedni.

Különben az lesz a helyzet, mint Magyarországgal. Egy bunkó, szélhámos, pszichopata röhögve, dróton rángat nála sokkal tisztességesebb, erősebb európai politikusokat és országokat. Ez pedig senkinek nem lehet érdeke. Szóval ebben a kérdésben nem ez a harc lesz a végső!!!

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A simlis, kültelki autónepper és az uniós vétó jövője – Megy az örömködés az ellenzéki polgárok részéről

  • 2022.05.11 - 09:15
    Közvetlen hivatkozás

    Vitatkozom a cikkíróval. Orbán, akit én személy szerint utálok, ugyanakkor nagyra értékelek, mint potenciálisan zseniális politikust, stratégát, akiből sajnos univerzális rablógazda, tolvaj lett, nem bunkó, nem szélhámos és nem is pszichopata. Tudtommal az utóbbinál azok az ismérvek, hogy gyerekkorában ágyba vizelt, gyújtogatott, állatokat kínzott, Orbánról semmi ilyet soha nem meséltek. Ugyanakkor szerintem szociopata, nagy színész, nagy kisugárzással, mint egy bizonyos volt szobafestő volt. /elnézést, ha valakinek a lelkébe gázoltam a hasonlatommal./ De a kereskedői mentalitással, jellemzéssel egyetértek: mindent képes eladni a hiszékeny, agymosott, vagy csak a baloldalt gyűlölő híveinek, akik a jelek szerint szépen sokasodnak. És attól félek, sosem fognak “felébredni” a fideszes kómából. Még az után sem, hogy kipenderítenek bennünket az EU-ból. Amit majd O. úgy tálal, hogy kiléptünk, mert megvédtük a szuverenitásunkat. Számomra egyébként érthetetlen az emberek elfogultsága, vaksága, az, hogy hogyan fogadhatják el, sőt, helyeselhetik, hogy egy nagyhatalom azzal a váddal, hogy az illető ország atomfegyvert akar, bevonult és szétbombáz egy független államot, és ellopja még a gabonájukat is. Csak halkan megjegyzem, hogy Fehéroroszország nemrég népszavazással döntött, hogy lehet atomjuk, és ez ellen Moszkvának semmi kifogása nem volt. Ja, hogy az szövetséges? Ukrajna is az lehetett volna, ha az oroszok nem szállják meg a Krímet és hergelik a keleti szakadárokat.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.