Nehéz megemészteni a vereséget azok után, hogy a kormánypropagandától csak azt hallották, hogy ők a helyi vagány csávók (HVCS) és ez olyannyira vérükké vált, hogy “világösszeeskűvést” sejtenek a vereség mögött. Pedig egyszerűen csak ELÉG VOLT BELŐLÜK!

Előtolult az igazi “én”

„A mai nap margójára: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet legel!”

Szóltam, most szóltam! – ezt írta ki a Facebookra a vasárnapi megismételt választás után Böröcz Máté, a szekszárdi fideszes polgármester kabinetvezetője.

Az eredmény ismert

mindkét fideszes önkormányzati képviselőjelölt alulmaradt az ellenzéki pártok által támogatott Éljen Szekszárd (ÉSZ) nevű civil egyesület jelöltjeivel szemben, ráadásul sokkal nagyobb különbséggel veszítettek, mint október 13-án. Ezzel eldőlt, hogy a fideszes óvás ellenére ellenzéki többségű lesz Szekszárd közgyűlése.

  • Haag Éva eddigi fideszes alpolgármester 83 szavazattal kapott ki Csötönyi Lászlótól, az ÉSZ jelöltjétől (októberben csak 16 voks volt a különbség),
  • Szegedi Attila (Fidesz) pedig 76–tal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki Faragó Zsoltnál, miközben egy hónappal ezelőtt még csak 14 voks döntött Faragó javára.

Egyikük sem gratulált az ellenlábasának

Nem úgy a fenti Böröcz kampányfőnök és Kapitány Zsolt, a Tolna Megyei Közgyűlés fideszes képviselője, aki azt írta a kabinetvezető fent idézett, megegyezésre törekvő, a politikai ellenfelét és az ellenzékre szavazókat tiszteletben tartó posztjához:

„Ha a szart kocsival viszik, rögtön trágyának hívatja magát!!! Pedig csak szar marad.”

Háttér

A Fidesz két körzetben – ahol ellenzékiek nyertek – megtámadta az eredményt, a bíróság pedig helyt is adott ennek. Az utóbbi napokban egyébként nagyon eldurvult a kampány Szekszárdon. Faragó Zsolt körzetében például olyan, a fideszes jelölt, Szegedi Attila nevével fémjelzett szórólapokat dobáltak be a postaládákba, amely szerint az ellenzéki jelölt kitiltaná a kutyákat a városból, a civilek öt (!) alpolgámestert választanának, és a háztartások folyó víz- valamint áramellátását is veszélybe sodornák az önkormányzati cégvezetők azonnali leváltásával.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét