Gettót építenek Szekszárdon? – 2019 Magyarországán betonfalat építünk a romák köré?

Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere regnálása alatt történik a XXI. században az alábbi történet, miközben emelt fővel oktatja ki a kormány a világot kereszténységből.

A Facebookon vonja kérdőre Szekszárd polgármesterét Bomba Gábor önkormányzati képviselő, az Éjen Szekszárd Egyesület vezetője a romák lakta Halas utcában épülő fal miatt.

“Polgármester Úr, mi készül a Halas utcában?

Több roma család ma azzal keresett meg, hogy önkormányzati dolgozók telefonon tájékoztatták őket arról, hogy a Halas utca – Vasvári köz kereszteződése környékén betonfallal szeparálnák el a romákat. A tájékoztatás szerint a falat a héten felhúzzák, annak helyét már ki is jelölték.

A romák elmondása szerint korábban oda több alkalommal is vasoszlopokat telepített az önkormányzat, de a romák azt felszedték, mivel azon az úton járnak a kórház és a városközpont felé. A panaszosok szerint több alkalommal is tiltakoztak az oszlopok kirakása ellen, de sem a polgármester, sem más önkormányzati munkatárs nem hallgatta meg őket. Ma újra betelefonáltak, ekkor közölték velük, hogy betonfal épül az utcában.

A kifogástevők szerint

a fal épp a romák és a nem romák házait választaná el egymástól, így míg a nem romák ingatlanjának ára emelkedne a keletkezett zsákutcában, a romáké lezuhanna a fal hatására amellett, hogy a közlekedésük is nehezebbé válna.

Tekintettel arra, hogy a romáknak adott információ szerint

az utcát elzáró fal a héten felépül, viszont a képviselőtestület csak a vasárnapi újraválasztás eredményének megállapítását követően állhat fel, más lehetőség hiányában itt a Facebook nyilvánossága előtt kérdezem Ács Rezső polgármestertől, milyen szándékból épül a romákat elzáró fal a Halas utcában, ki döntött erről és kikérték-e a döntés előtt az ott lakók véleményét. Várom válaszát!

Üdvözlettel:
Bomba Gábor, az ÉSZ képviselője”

Egy hozzászólás itt: “Gettót építenek Szekszárdon? – 2019 Magyarországán betonfalat építünk a romák köré?

  • 2019.11.05 - 19:07
    Közvetlen hivatkozás

    a fal legnagyobb előnye, hogy sok-sok kerékpárt lehet nekitámasztani…és…nem fújja be a szél a szemetet a városból.

    Na, nincs itt semmi látnivaló.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük