Nem olvasta félre a kedves olvasó, a címben szereplő ügy valóban megtörténik 2019 Magyarországán, pontosabban Szekszárdon. Az ellenzékiek már augusztusban, jó-előre beadták a kérelmüket, de mit ad a Jóteremtő?

A jegyző rossz helyre továbbította!

Bomba Gábor, az ellenzék jelöltje szerint már szedik is le a plakátjaikat – írta meg a Magyar Hang. Korábban a kérelmüket

“keverte el”

a fideszes vezetésű önkormányzat, most pedig azt kérik tőlük, hogy pontosan nevezzék meg a villanyoszlopokat, ahova hirdetést akarnak kihelyezni.

A lapnak Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltje azt mondta, hogy

augusztus 29-én adta be hozzájárulási kérelmét a plakátok kihelyezésére, amit a jegyző véletlenül a Polgármesteri Hivatal egy olyan igazgatóságának adott át (a Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóságnak), ami nem volt illetékes az ügyben.

Csak két héttel később, szeptember 12-én kapott értesítést

postán az egyesület arról, hogy ők nem illetékesek az ügyben, ezért nyújtsák be a kérelmüket újra az általuk megnevezett osztálynak – ami egyébként az igazgatóság irányítása alatt áll.

A szeptember 20-i újabb levelében már azt írta az igazgatóság, hogy ügyüket továbbították az illetékes osztálynak, de nyújtsanak be új kérelmet, amelyben megjelölik, hogy a városban pontosan mely villanyoszlopokra szeretnének plakátokat kirakni.

Bomba Gábor szerint a kérés teljesíthetetlen,

mert ha új kérelmet nyújt be, az önkormányzat újraindítja az ügyintézési határidőt, amit

a náluk szokásos 30-60 nappal számolva az október 13-i választások után bírálnának el.

A Helyi Választási Bizottság első fokon a plakátok eltávolítására kötelezte a szervezetet,

ám a döntés nem jogerős, az Éljen Szekszárd Egyesület ugyanis fellebbezett. Az önkormányzat emberei viszont megkezdték a plakátok eltávolítását.

1 hozzászólás

  1. Remelem, hogy majd amikor valamelyik szerette kerul be a korhazba, akkor majd annak a halala utan kezdik el a kezeleset. Kb. ennyi eredmenyesseget lehet mindkettotol elvarni. Szegyellje magat az, aki meg meri lepni ezt a szemet intezkedest…:(

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét