Kerítésen innen

A tankerületi központok vezetői nem a Vodafone-bevásárlás profitjából kapnak “motivációs” jutalmat?

A tankerületi központok vezetői nem a Vodafone-bevásárlás profitjából kapnak "motivációs" jutalmat?

Gulyás Gergely a Kormányinfón az RTL kérdésére, ami a kormány milliárdos Vodafone-bevásárlást firtatta, többek között azt válaszolta, hogy “egy távközlési cég megvásárlása pedig profitot hoz, a Vodafone nyereségéből pedig akár a pedagógusbéreket is lehet emelni.”

Puff neki….

A Magyar Narancs valamint a Momentum januárban szinte egyszerre fordult közérdekű adatigényléssel a Klebelsberg Központhoz, illetve a Gyulai Tankerülethez. A két adatigénylés egymástól függetlenül zajlott és arra keresték a választ, hogy

a tankerületi központok vezetői mekkora jutalomban, premizálásban vagy motivációs elismerésben részesültek.

A koronavírus-járvány következtében született egy kormányrendelet, miszerint már

nem 15, hanem 45 napjuk van a hatóságoknak az adatigénylésre válaszolni, ami nagyterjedelmű dokumentumok esetén meghosszabbítható 45 nappal.

Ezt pedig kivárta a tankerület,

majd azt válaszolta, hogy

a kért adatok „határidőben való teljesítése veszélyezteti a Gyulai Tankerületi Központ veszélyhelyzettel összefüggő koordinációs és adminisztrációs feladatai ellátását”.

Egyszer minden idő lejár….

A Momentum adatkérése nyomán kiderült, hogy a Dél-Budai Tankerületi Központban 41 kormánytisztviselő összesen közel 20 milliós motivációs elismerést kapott, ami átlagosan közel félmillió forintnak felel meg, míg a tankerület 9 vezető beosztású munkatársa több mint 6,5 millió forintot kapott, ami átlagosan bruttó 724 ezer forint. Ennél nagyobb pénzeső volt a Klebelsberg Központban, ahol 92 fő kapott összesen közel 97 milliós motivációs elismerést, ami átlagosan is több egymillió forintnál. Ennél érdekesebb, hogy

a 15 fős vezetői állomány 34,2 milliós elismerést kapott, ami átlagosan 2,2 milliós összeget jelent.

A lap továbbra sem kapott választ arra, hogy ki pontosan mennyi összeget kapott.

Forrás

Mindeközben….

Több ezren vettek részt pénteken délután a Diákok a Tanárokért csoport tüntetésén, a Szabadság hídra a jobb oktatási rendszer melletti kiállás szimbólumává vált kockás zászlót is kilógattak.

Meddig tart ki a hivatástudat, ha nem tudom kifizetni télen a gázszámlát? Meddig tart ki a hivatástudat, ha egy héten 80 órát dolgozom, ebből 40-et kifizetetlenül

– tette fel a kérdéseket egy tanár. A tanárhiányra azt a megoldást hozta fel, hogy több pénzt kell adni a pedagógusoknak és csökkenteni kell a terheiket, hogy „élhető életet élhessünk”. Egy másik, biológiaszakos tanár, fejlesztő pedagógus arról beszélt, hogy

a kerettanterv tananyaga megtaníthatatlan és megtanulhatatlan mennyiségű. Bírálta ugyanakkor, hogy az alsóbb tagozatokban klímaválság idején nincs környezetismeret. Minden tantestületet arra bíztatott, hogy kezdje meg helyi szinten a saját sztrájkjának a megszervezését. – Ez a kormány csak ebből fog érteni

– mondta. (forrás)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

 • Vatikáni rájder is részt vett az országúti kerékpáros világbajnokságon
  Bár Don Matteo mindenhová kerékpárral ment, az mégis igazi kuriózum, hogy az idei országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a 40 esztendős Rien Schuurhuis a Vatikán színeiben állt rajthoz.
 • Karma-válsághelyzet ellen itt az 5 módszer, amitől fellélegezhetsz!
  Ha pozitív energiát szeretnél létrehozni az életedben, akkor az alábbi tanácsokat jó, ha megfogadod. Éld így az életed, és meglátod, minden a legnagyobb rendben lesz! Mindannyian azt kapunk, amit adunk, vagyis az általunk kibocsátott energia visszaszáll ránk. A Világegyetem törvényeit nem tudjuk megváltoztatni, csupán annyit tudunk tenni a “karmánk érdekében”, hogy pozitív életet élünk, annak érdekében, hogy azt kapjuk vissza.
 • Mel Gibson emelte Novák Katalin presztizsét, vagy fordítva? Ki vitte a fotóst?
  Ahogy Orbán Viktornak “leszervezték” a Schwarzenegger-randit, vagy a Chuck Norris találkát, úgy Novák Katalin sem maradt konzervatív/jobboldali/abortuszellenes filmsztár-fotó nélkül.
 • Magyar György: Semjén doktor törvénymódosítása semmit nem bíz a véletlenre
  Létrejöhet az elvileg független Integritás Hatóság, amelynek feladata például az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése, a jogsértések megakadályozása, leleplezése. Erre azonban van már néhány elvileg „független” szervezet, ilyen például az ügyészség. Mitől lesz jobb a helyzet, ha – az EU-s pénzek elherdálásának elkerülése érdekében – Semjén-javallatra létrejön egy újabb kormányzati hivatal?
 • Szijjártó Péter ismét lágyékon rúgta az Uniót – Mire ez a nagy kapálódzás?
  Szijjártó Péter úgy szerint vitán felül áll, hogy amerikai gazdaság nyer ezekkel a szankciókkal, hiszen míg az EU gazdasága recesszió felé tart, az Egyesült Államok gazdasága – többek között az ottani alacsonyabb energiaárak miatt – egyre versenyképesebbé válik.

About Author