Pécs sétáló utcája – a Király utca – remek helynek számít Baranya fővárosában. Itt jutott szálloda kialakításának jogához és persze a hozzá tartozó épülethez a saját lábairól elhíresült páros férfitagja. Persze nem név szerint Tiborcz István, hanem a hozzá erősen köthető cég.
[mnky_ads id=”3808″]

Szerencse fia, Tiborcz a neved!

Új hotel épül a pécsi Király utca elején. Ehhez az kellett, hogy a pécsi önkormányzat lemondjon elővásárlási jogáról, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító megkapja a zöld lámpát az eladáshoz. Ahogy az a népmesébe illő történetekben lenni szokott, mit ad Isten? – simán hozzájárult az eladáshoz az ingatlanegyüttes tulajdonosa, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. – tudatja a szabadpecs.hu.

Az adás-vétel nyélbeütéséhez szükség volt arra is, hogy a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság javaslata alapján Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere döntsön az elővásárlási jogról történő lemondásról, ugyanis  fent nevezettnek elővásárlási joga volt az ingatlan műemlék státusza okán.

Az előterjesztés szerint az elővásárlási jog gyakorlása nem indokolt, ezért kezdeményezik a lemondást.

Az ingatlanegyüttest a tulajdonosa, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (volt Pécs Holding) nyílt pályázat útján értékesítette.

„az ingatlanon értékteremtő beruházás megvalósítása, egy az év legalább 240 napján nyitva tartó a Hotelstars Union minősítési rendszerben legalább 4 csillagos minősítésű, minimum 20 szobás és 50 ágyas férőhely kapacitású szálláshely létrehozása és üzemeltetése”

A kiírás szerint a beruházásokat legkésőbb 2021. május 31. napjáig kell megvalósítani. A nyertes pályázatot a Hotel Nick Kft. adta be, amely 120 millió forint plusz áfát perkált le az épületért.

A képviseletre jogosult Czéh-Tóth Márk vállalkozó a  Hotel Nicket tulajdonló cég tulajdonosa, illetve az ő egyik cége, a C-Holding Kft., az Equity Zrt.-n keresztül.

A portál értesülése szerint Czéh-Tóth volt az, aki megvette az orvosi karral szemben álló, pécsi pletykák szerint Tiborcz érdekeltségébe kerülő telket, majd nem sokkal azelőtt eladta, hogy a kormány megvette volna azt az egyetem részére. És megjegyezzük, azt követően, hogy a sajtó megírta, hogy itt valami bűzlik.

Czéh és Tiborcz – a haveri páros

Czéh-Tóth Márkot Tiborcz István barátjaként, de legalábbis jó ismerőseként emlegetik, aki nem csak ismeri és jó barátságban van Hamar Endrével, a miniszterelnök vejének barátjával és üzlettársával, de közös üzleti érdekeltségük is van. Például az Intentio Reorganizációs és Válságmenedzser Kft. Annak idején hír volt a sajtóban az is, hogy Czéh-Tóth Márk öt trafikkoncessziót is elnyert, miközben korábban sem a kereskedelemhez, sem a dohánybizniszhez nem volt köze. Nem csoda, hogy a trafikbizniszben is van közös érdekeltsége Hamarnak és Czéh-Tóthnak.

Hamar Endrének pedig volt egy olyan érdekeltsége korábban, amit Hamar & Tiborcz Kft.

A tervezett új szállóról, és arról, hogy szeretnék megemeltetni az építési magasságot, az önkormányzati internetes újság a Pécsma is beszámolt,  még jócskán az értékesítési pályázat kiírása előtt, idén júniusban. És ők is jól körbejárták a tulajdonos céget: megírták, hogy

„A cégnév egy kissé félrevezető, mert valójában nem a Nick-udvar tömbjéről van szó, hanem a szomszédos épületről, az egykori Aranyhajó fogadóról”.

[mnky_ads id=”3808″]
(forrás: szabadpecs.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here