Adományokat kér a választóktól a Párbeszéd

A Párbeszéd költségvetési támogatásának felfüggesztése miatt Karácsony Gergely arra kéri az ellenzéki szavazókat, hogy kis összegű adományokkal támogassák a pártot.

Az ÁSZ a Fidesz politikai eszközévé vált

A Párbeszéd társelnöke egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón az Állami Számvevőszék párttal szembeni intézkedésével indokolta kezdeményezésüket és azt mondta, hogy az ÁSZ, tulajdonképpen a Fidesz politikai eszközévé vált, és gyakorlatilag már az összes ellenzéki pártot megbüntette az elmúlt években. Ezeket a pártokat emiatt akár a megszűnés is fenyegetheti – tette hozzá.

A zuglói polgármester úgy fogalmazott, hogy sok embertől szeretnének keveset kérni. Amennyiben a szavazók fejenként egy-két ezer forinttal támogatják őket, akkor képesek pótolni azokat a kieső forrásokat, amelyeket az ÁSZ jogellenesen és abszurd módon visszatart – jelentette ki.

Hangsúlyozta, különösen fontosnak érzi, hogy főpolgármester-jelölti kampányát az ilyen kis összegű adományokra alapozhassák.

El akarják lehetetleníteni az ellenzéki pártokat

A sajtótájékoztatón részt vett Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki azt mondta, hogy a fideszes képviselőkön és az ÁSZ szóvivőjén kívül már senki nem gondolja, hogy a számvevőszék egy független intézmény lenne. Az ÁSZ segítségével el akarják lehetetleníteni az ellenzéki pártokat az idei európai parlamenti és önkormányzati választás előtt – jelentette ki.

Kérdésre válaszolva Kocsis-Cake Olivio azt mondta, legutóbb december 10-én adták át a gazdálkodásukról szóló dokumentumokat az ÁSZ-nak, de a számvevőszék azokat  minden átvizsgálás nélkül küldte vissza.

Más témában feltett kérdésre Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy az ellenzék megosztottsága csak a Fidesznek jó, ezért a teljes ellenzéki egység létrehozásán dolgoznak. Ennek során nem a Jobbik múltjára, hanem a Jobbik jövőjére építenek – fogalmazott. Hozzátette, az együttműködés alapja, hogy elutasítanak mindenféle gyűlöletkeltést, s ezt a Jobbiknak is vállalnia kell.

Újabb kérdésre leszögezte, nem tartja nácinak Gyöngyösi Mártont, a Jobbik frakcióvezetőjét. A jobbikos politikus 2012-ben azt mondta egy parlamenti felszólalása során, hogy fel kellene mérni, hány olyan zsidó származású ember van a kormányban és az Országgyűlésben, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük