Akar, de nem tudja hogyan? Előválasztási kisokos online szavazáshoz!

Két napja él a lehetőség arra, hogy a hűs szobából, a legkényelmesebb foteljéből is szavazhasson arról, hogy ki szálljon szembe Tarlós Istvánnal Budapest vezetéséért. Csak pár kattintás és joggal érezheti, hogy beleszólt a jövőjébe!

Itiner lépésről lépésre…

Június 20-án reggel 8 óráig jelentkezhetnek azok, akik nem személyesen szeretnék leadni a voksukat a budapesti előválasztáson. A tét nagy, hiszen a győztes válik a baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltjévé. Az online szavazáshoz szükséges regisztrációra az Ügyfélkapu segítségével van lehetőség, a szervezők szerint az egyetlen módja annak, hogy ne történjenek visszaélések.

Minderről videó is készült az aHang jóvoltából az egyes lépéseket elmagyarázandó:

Mikor lesz maga az előválasztás?

Az előválasztás június 20. (csütörtök) reggel 9 óra és június 26. (szerda) déli 12 óra között zajlik. A voksokat személyesen az előválasztásra kijelölt sátrakban, vagy előzetes online regisztrációt követően az elovalaszto.hu felületén adhatják le a budapesti lakosok. Előválasztásra jogosult minden budapesti személy, aki budapesti lakcímkártyával rendelkezik és 2001. október 1. előtt született. Offline szavazás esetén a választó június 20. és 26. között a szavazósátrak valamelyikében regisztrálhat fényképes igazolványa és lakcímkártyája bemutatásával (a szavazatszedő biztosoknak), ezt követően már szavazhat is.

A budapesti előválasztást a legtöbb szavazatot kapó jelölt nyeri (ahogy a főpolgármester-választás során is). Az előválasztás második fordulóját támogató pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) vállalták, hogy a budapesti előválasztás győztese ellen nem indítanak főpolgármester-jelöltet ősszel.

Kik indulnak?

Minden olyan jelölt, aki június 17-ig összegyűjt legalább kétezer aláírást ahhoz, hogy rajthoz állhasson: eddig

  • Kálmán Olga (DK),
  • Kerpel-Fronius Gábor (Momentum)
  • Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd)

jelentette be, hogy megvannak az induláshoz szükséges szignók.

Akik belengtették, de…..

… és aki nem méretteti meg magát, de….

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest