Lássuk, milyen hírekkel lát el bennünket a Kacsa-hír, hazánk első vállaltan álhírt gyártó ügynöksége. Jó szórakozást a hírszemléhez és ne feledjék: a hír sem mindig igaz, ahogy az álhír sem biztos, hogy minden ízében hamis!

Egy rémálom véget ér

A Szabolcs-Szatmár megyei Besenyőrendesen hosszabb idő óta agresszív és kegyetlen betörő páros tartotta rémületben a lakosokat, különösen az egyedülálló, idős és beteg embereket. Az elkövetőkről annyit tudtak elmondani az áldozatok, hogy egy 20-30 éves, kb. 210 cm magas, rendkívül erős testalkatú férfi és egy 130 cm körüli molett, valószínűleg román akcentussal rikácsoló nő a támadó. A nagy erővel folytatott nyomozás eddig nem hozott értékelhető eredményt, ám most látványos fordulat következett be az ügyben..

A Fő utca utolsó házában magányosan élő 98 éves özv. Snájdig Imréné szül. Löwenpilz Ilona korán lefeküdt, de rosszat álmodott, és éjféltájban felkelt, hogy igyon egy pohár vizet. Valami neszt hallott az előszobából, ezért nem kapcsolta fel az éjjelilámpát, hanem feszülten figyelt. Egy mély férfihang és egy rekedt nő suttogását vélte felfedezni, és – mivel a falubeli eseményeket magas kora ellenére naprakészen nyomon követte – azonnal tudta, hogy kikkel van dolga.

A küzdősport csodát tesz

Az idős asszony végzett néhány jóga-légzőgyakorlatot, azután egyik kezével felkapcsolta a világítást, a másikkal feltépte az előszobaajtót, és japán csatakiáltást hallatva rárontott a meglepett betörőkre. Elsőnek a férfit vette célba: derékmagasságba emelt ballábbal ágyékon rúgta, majd lábat váltva megrendítő erővel fültövön találta. A férfi szemmel láthatóan hosszú időre harcképtelenné vált. A termetes társához képest hordótestű törpének tűnő hölgy dermedten figyelte az eseményeket. Mire harci cselekményre szánta volna el magát, ő is hason feküdt a padlón, hátán a mázsás előszobaszekrénnyel. Ilonka néni arca piroslott az izgalomtól, de vérnyomása hamar visszatért a normális értékre. A kiérkező rendőröknek csak ezt mondta: Ma kihagyom a karateedzést, ennyi elég volt egy napra.

fekete kéz álhír
i

LOP TOP

Megjelent a 100 leggazdagabb magyar aktuális listája. Érdekes olvasmány, és távolról sem csak azoknak, akik bulvárhírekre kíváncsiak. Ez a lista a tulajdonosokat azoknak a vagyonelemeknek a bruttó értékelése alapján rangsorolja, amelyekről tudnak az illetékes hatóságok, elsősorban a NAV. Félretéve az ártatlanság (amúgy is illuzórikus) elvét, sokakban felmerül a kérdés, hogy az így felmért vagyon egyezik-e az érintettek tényleges vagyonával, és a kétséget esetenként nem (csak) a puszta rosszindulat, hanem az alapos gyanú is táplálhatja. Mindazok részéről, akik szélesebb körű tájékoztatásra tartanak igényt az oknyomozó újságírók részéről, joggal vetődik fel, hogy a magában teljesen korrekt fenti lista mellett jó lenne, ha megismerhetnének a témához tartozó néhány másféle listát is, mint például:

  • A 100 leggazdagabb magyar a legális nettó (a strómanként vagy korrupciós megállapodás keretében kötelező ki- és visszafizetések összegével csökkentett) vagyon értékelése alapján
  • A 100 leggazdagabb magyar a legális és illegális bruttó vagyon összevont értékelése alapján
  • A 100 leggazdagabb magyar a legális és illegális nettó (a strómanként vagy korrupciós megállapodás keretében kötelező ki- és visszafizetések összegével csökkentett) vagyon összevont értékelése alapján
  • A 100 legnagyobb magyar tolvaj a forrás (központi és helyi közbeszerzés, EU támogatás, egyéb) szerint részletezve, és a forrástól függetlenül összesítve

 

Érdekes lenne összevetni az egyes listákat

Az átfedések, illetve a több listán is szereplő személyek változó helyezése sok izgalmat okoznának egyeseknek. Az álhír szerint,  elemzések alapján elkészülhet a következtetések levonását megkönnyítő, tudományos értékű 250 oldalas tanulmány 5000 példányban. Ezután már csak egyetlen technikai probléma vár megoldásra: ki kell dolgozni azt az optimális darabolási módszert, amely lehetővé teszi az elpocsékolt papír egyéb célú felhasználását.

Ne feledjük az a jó álhír, ami a valóságban gyökerezik.

Még egy kacsát? Ez nem kacsa, ez gyógyhatású

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét