Újra mém lett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke -és a zseniális és jól megfizetett tanácsadói- ötletéből. Tudta, hogy azzal öregbítette az illiberális országvezető az Ön jó hírét is, hogy pálinkát vitt az uniós politikusoknak?

Hungarikumok, ha összeverődnek?

Létezik egy DG MEME nevű viccoldal, amelyet egy névtelen uniós bürokrata csinál. Azért lett ez a neve, mert az EU közigazgatásának legfontosabb szervei az úgynevezett főigazgatóságok, a directorate-generalok, amelyeket a DG rövidítés mellett egy négybetűs akronímával is jeleznek. Na, ez az oldal, ami leginkább az EU belső mechanizmusaiból szokott viccet csinálni, ma kirakta azt a képet, amit a magyar miniszterelnök is kirakott korábban.

- Hirdetés -

A képen Orbán Viktor az Európai Tanács épületének aulájában beszél egy rakás újságíróval, akik a tanácskozások alatt az itt felállított asztaloknál szokták várni az információkat.

When your colleagues find out you brought #Pálinka to the party.Seems the right way to celebrate the achievements of this #EUCOHave a nice evening everybody, thanks for trying!

Geplaatst door DG MEME op Vrijdag 21 februari 2020

A kép poénja az, hogy Orbán pálinkát hozott a tanácsülésre, és 1,3 százalékkal több alkohol van benne. Pont annyival, amennyit a keleti tagországok szeretnének GDP-arányosan kiharcolni a közös hétéves költségvetésben.

Ezt egyébként nem sikerült ma elérni.

Hungarikum

“A “hungarikum” a magyarság csúcsteljesítményét jelölő gyűjtőfogalom, amely olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelez, amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség.”

Lehet, hogy kicsit alaposabban körül kellett volna nézni? A hungarikumok listáját itt tudja böngészni.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét