Ennyire nincs új ötlet a kormánypropaganda háza táján? Félremehettek a kutatásaik, mert ezzel már a legelvakultabb hívőket sem tudják lázba hozni. Ideje lenne leszállni a témáról.

Most éppen sorosista tanárok szervezkednek….

Közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma abból az alkalomból, hogy november 30-ra tüntetést szerveztek a pedagógus-szakszervezetek.

- Hirdetés -

A tüntetők követelései között szerepel a bérek értékállósága, a szakképzésben dolgozók közalkalmazotti státusa, a tanárok és diákok terhelésének csökkentése, a túlmunka rendezése, valamint a hatévesek kötelező beiskolázásának eltörlése szerepel.

A minisztériumnak az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott álláspontja a következő:

“A pedagógus és más szakszervezetek által ma bejelentett tüntetés, ismét az ellenzék és a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja.

Ugyanazok a szakszervezetek készülnek jövő héten tüntetésre,

akik eddig is minden ellenzéki és Soros-hálózat által szervezett akció mögé beálltak. Most is ezt teszik, a Soros-hálózat háromnapos tüntetéséhez csatlakoznak. Az oktatásba, az iskolák fejlesztésére, a pedagógusok bérére, a diákok és szüleik támogatására ma minden eddiginél több pénz megy.

A pedagógusok voltak az elsők, akiknek átfogó béremelési program indult,

átlagosan 50%-kal emelkedett a pedagógusok bére és jövő januártól a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére további átlagosan 30%-kal emelkedik, ez a pedagógusoknak egyértelműen jó, azt megértjük, hogy a szakszervezeteknek nem jó, a szakszervezeteknek azzal van bajuk, hogy az érintettek a munka törvénykönyve hatálya alá, rugalmasabb foglalkoztatási körülmények közé kerülnek majd, és ez a szakszervezeteknek nem jó.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét