Az LMP a legsürgetőbbnek a klímavészhelyzet kihirdetését, a klímacselekvési terv kidolgozását tartja

Az LMP az önkormányzati választások fő tétjének tartja azt is, hogy minél több zöld önkormányzat jöjjön létre – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.

Települési fenntarthatósági program

Schmuck Erzsébet azt mondta, olyan önkormányzatokra van szükség, amelyek a megválasztásukat követő legrövidebb időn belül elfogadnak egy települési fenntarthatósági programot, amely a helyi erőforrások fenntartható használatára épít. Célja a helyben élő emberek megélhetésének és életminőségének javítása, a környezetszennyezés csökkentése, és nem utolsó sorban a klímaváltozás megfékezése, illetve a következményeihez való alkalmazkodás – sorolta.

Az ellenzéki politikus kiemelte: az LMP a legsürgetőbb lépésnek a klímavészhelyzet kihirdetését és a klímacselekvési terv kidolgozását, elfogadását tartja. Fontosnak nevezte azt is, hogy az önkormányzatok minden települési döntés meghozatalánál mérlegeljék a környezeti és az éghajlatvédelmi hatásokat, a döntéseket vessék alá fenntarthatósági hatásvizsgálatoknak.

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése

Schmuck Erzsébet hozzátette: az önkormányzatoknak azért is mindent meg kell tenniük, hogy a széndioxid-kibocsátást csökkentsék.

Kérdésre elmondta: az önkormányzati választáson az LMP önállóan indul Pécsett, továbbá a főváros két kerületében és Mosonmagyaróváron, a többi helyen az LMP részt vesz az ellenzéki együttműködésben. Hozzátette: Gyöngyösön az LMP polgármesterjelöltje visszalépett az indulástól.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Egy hozzászólás itt: “Az LMP a legsürgetőbbnek a klímavészhelyzet kihirdetését, a klímacselekvési terv kidolgozását tartja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük