Sorting by

×

Az orosz kormány letiltja a Facebook-ot!

Miután a Facebook korlátozta az orosz állami média megjelenésit, Putyin válaszolt. Letiltja a Facebook-ot! Az egészet. Ezt a RIA Novosztyi jelentette be a Roskomnadzorra, az állami cenzorra hivatkozva.

Az oroszok egyre több független hírforrást tiltanak be, mára gyakorlatilag két független újság maradt, miután az egyetlen független tévé is bezárt.

Nemrég az összes külföldről Oroszországba sugárzó médiumot is betiltották

Forrás

Háttér….

Az orosz állami média nem jeleníthet meg hirdetéseket a Meta platformjain, és nem használhatja pénzszerzésre a felületeket

– közölte a Facebook közösségimédia-óriás anyavállalata. Nick Clegg, a Meta alelnöke közleményében azt írta:

az orosz hatóságok elrendelték, hogy a Meta hagyjon fel a tényellenőrzéssel és a tartalmak megjelölésével négy orosz állami hírforrás esetében.

Clegg jelezte:

visszautasították a követelést, ami miatt korlátozták a hozzáférést a Meta szolgáltatásaihoz.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor az alapvető emberi jogok és szabadságjogok megsértésével és cenzúrával vádolta a Metát – írta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

A Twitter ideiglenesen felfüggesztette a hirdetéseket felületén Oroszországban és Ukrajnában, indoklása szerint azért, hogy a reklámok ne vonják el a figyelmet a közbiztonsági jellegű információkról.

Kapcsolódó

A BBC ideiglenesen felfüggeszti újságírói munkáját Oroszországban,

válaszul egy új törvényre, amely börtönnel fenyeget mindenkit, akiről Oroszország úgy ítéli meg, hogy „álhíreket” terjesztett a fegyveres erőkről. Tim Davie, a BBC főigazgatója szerint a jogszabály

„úgy tűnik, hogy kriminalizálja a független újságírást”.

Az orosz nyelvű BBC News továbbra is az országon kívülről készül

A BBC weboldalaihoz való hozzáférést már korábban korlátozták Oroszországban. A RIA orosz állami hírügynökség közölte, hogy a Deutsche Welle, a Meduza és a Radio Liberty szolgálatait is korlátozták. A főigazgató az orosz hatóságok által elfogadott jogszabályra reagálva a következőket mondta: nincs más lehetőség, mint ideiglenesen felfüggeszteni a BBC News összes újságírójának és kisegítő személyzetének munkáját az Orosz Föderációban, amíg felmérjük a történtek következményeit. Ez egy nemkívánatos fejlemény.

„Az orosz nyelvű BBC News szolgáltatásunk továbbra is Oroszországon kívülről fog működni. Munkatársaink biztonsága a legfontosabb, és nem állunk készen arra, hogy pusztán a munkájuk elvégzése miatt büntetőjogi felelősségre vonásnak tegyük ki őket. Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy pontos, független információkat tegyünk elérhetővé a közönség számára szerte a világon, beleértve a hírszolgáltatásainkat használó oroszok millióit is. Ukrajnában és szerte a világon újságíróink továbbra is tudósítanak az invázióról”

– mondta Tim Davie.

Kedden kikapcsolták az Echo of Moscow rádióállomást is

Pénteken pedig az orosz Interfax ügynökség arról számolt be, hogy irodájában felmondták a bérleti szerződést, és letiltották a honlapját is. Jekatyerina Schulman politológus, aki műsort vezetett a csatornán, ennyit mondott:

Előfordulhat, hogy az olyan embereknek, mint például én, nincs már hol dolgozniuk. Hamarosan nem lesznek médiumok, előadótermek vagy egyéb platformok, ahol beszélgethetnénk a nyilvánossággal

– mondta a BBC-nek.

(via: BBC)

Az orosz kormány letiltja a Facebookot!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.