Az OTP kivár – “..egyelőre nem szeretne kommentálni…” devizahitel-ügyben

Horvátországban 120 ezer adós kaphatja vissza a hitelei után túlfizetett kamatok és a devizaárfolyam közötti különbséget. A bankoknak több mint 10 milliárd kunát, 437 milliárd forintot kell megtéríteniük ügyfeleiknek. 8 bankbók 7 érintett az ügyben, köztük az OTP Horvátország és az OTP tulajdonában lévő Splitska Banka is.

Mit lép az OTP? – kivár….

A hvg.hu újságírója megkereste a hazai anyabankot, hogy megtudhassuk mi várható itthon a történtek után. Lesz-e hatása a döntésnek a magyar hitelesekkel való eljárások, elszámolások elbírálásánál.

Emlékeztetőül…

Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen hitelek magas kockázatáról. A bíróság szerint a bankok tisztességtelenül alkalmazták az árfolyamzáradékot, és egyoldalúan megváltoztatták a kamatokat, aminek következtében az ügyfelek törlesztőrészlete a duplája lett a kezdetinek.

Semmisek a svájci frank alapú hitelek!

A kérdések

  • A devizahitelek megsemmisítésén mennyit bukik a bank?
  • Képeztek-e céltartalékot?
  • Hány ügyfelük érintett?
  • Terveznek-e további jogi lépéseket?

A bank mindössze ennyit válaszolt

vizsgáljuk a döntés részleteit, ezért az OTP Bank egyelőre nem szeretné kommentálni.

Csak nehogy arra jusson a magas grémium, hogy valahol be kell hoznia a kiesést és az jusson eszükbe, hogy ezt itthon tudnák a legegyszerűbben elintézni!

(forrás: hvg.hu)

Bedőlt az OTP? – a netbankja biztosan….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük