Milyen ország az, ahol több stadion épül, mint orvosi rendelő vagy kórház? 0 55

Korozs Lajos

Az MSZP kifogásolja, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elutasította a szocialisták egészségügy segítését célzó költségvetési módosító csomagját.


Indoklás nélkül leszavazták

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánypártiak indoklás nélkül szavazták le a 2019-es költségvetéshez benyújtott módosító indítványukat, amely az országos gyógyszerészeti intézetnek 3 milliárd forintot juttatott volna.

Se a mentőknek, se egy kórháznak, se a fiatal orvosoknak

Hozzátette: elutasították azt a javaslatukat is, amely a gyógyító-megelőző tevékenységre plusz 65 milliárd forintot fordított volna, valamint azt is, amely a mentőszolgálat személyi és dologi kiadásaira 18 milliárd forintot adott volna.

Az ellenzéki politikus közölte, nem kapott támogatást az az 50 milliárd forintos infrastrukturális témájú indítványuk sem, amely többek között a dél-pesti Jahn Ferenc-kórház fejlesztését segítette volna.

Elmondta, 15 milliárd forintot javasoltak, hogy a fiatal orvosok praxisvásárlását segítsék.

A fedezet az MNB alapítványainak adott pénz lett volna

Korózs Lajos közlése szerint javaslataik pénzügyi fedezete az a pénz lett volna, amelyet a Magyar Nemzeti Bank az alapítványainak juttatott.

Milyen ország az, ahol több stadion épül, mint amennyi orvosi rendelő vagy kórház, ahol négyszáz háziorvosi praxis betöltetlen és az egészségügyi dolgozók átlagfizetése még mindig nem érte el az országos átlagot? – sorolta kérdéseit.


Szavazás a cafeteria-rendszerért

A szocialista politikus jelezte azt is, az MSZP Facebook-oldalán szavazást indít a cafeteria-rendszer megtartásért.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Látszik, hogy semmi gyakorlatunk sincs még az előválasztásban, sem nekünk, szavazóknak, sem a …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le …

trump

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A “kerítésen belül” minden olyat ígérő Orbán Viktor, amire tuti harap a “mimagyar” …

kalman

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kedd este óta tudjuk, hogy Kálmán Olga kedveli az 5-15-25 számokat, ám szerda …

Pin It on Pinterest