Az ügyészség döntött: nem bűncselekmény Don Kránitz spanyol villájának bemutatása!

Néhány héttel ezelőtt kaptam az értesítést, hogy az ügyészség egy évre felfüggesztette a személyes adatokkal való visszaélés ügyét, ami tavaly év elején Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő volt MSZP-s igazgatójának feljelentése nyomán indult el ellenem, mivel nyilvánosságra hoztam az a spanyol villát, amit 2018-ban Kránitz Krisztián egy spanyol villaparkban vásárolt, és kifelejtett a vagyonnyilatkozatából – számolt be a fejleményről Paróczai Anikó, a Momentum kispesti önkormányzati képviselője közösségi oldalán.

„Kránitz sérelmezte, hogy megmutattam a nyilvánosságnak vagyonnyilatkozatából kihagyott spanyol villáját,

elmondása szerint emiatt őt olyan hátrány érte,

“a polgármester és a munkatársai negatívan álltak”

hozzá valamint,

“megjegyzéseket tettek rá, többen a lemondásáról kérdezték, illetve kirekesztették a kerületi ügyek intézéséből.”

(Egyébként azt nem tudom, hogy pontosan, mire is gondolt Kránitz azalatt, hogy kirekesztették a kerületi ügyek intézéséből, hiszen a nemrég átalakul Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) igazgatóhelyetteseként még mindig önkormányzati vagyont kezel). Továbbá sok-sok millió forint jutalommal és szintén sok milliós szabadságmegváltással „büntették”.

Ennek a feljelentésnek a következtében tavaly gyanúsítottként hallgattak ki, és rabosítottak is

Pár héttel ezelőtt pedig az ügyészség az ügy felfüggesztéséről döntött, amennyiben egy évig példamutatóan viselkedem, és nem indul ellenem semmilyen más eljárás. Magyarán kaptam volna egy szájkosarat.

Természetesen panasszal éltem a határozat ellen

Ezek után az ügyészség újból felülvizsgálta az ügyet és úgy döntött, mégsem követtem el bűncselekményt azzal, hogy megmutattam a nyilvánosságnak a spanyol villát, a határozat szerint a bejegyzésemet

“követően az önkormányzat vagyonát, mint közvagyont kezelő szervezet vezetőjét a tényszerűen meglévő külföldi ingatlanával kapcsolatosan ért vélemények, megnyilatkozások a bűncselekmény megállapításához szükséges jelentős érdeksérelemként nem értékelhetők.”

  • Jó hír, hogy végül győzött az igazság, és nem azt büntetik, aki mindvégig az igazság oldalán állt.
  • Rossz hír, hogy úgy tűnik Magyarországon a rideg valóság az, hogy a kormány ártatlan embereket hallgat le, a propaganda kitalált és nem létező ügyekkel járatja le a lelkiismeretesen dolgozó politikusokat és politikai célból indíthat eljárásokat az ügyészség.”

A képviselő másik „fogása”

„Minek változtatni, ha valami “bevált”?

Biztosan sokan emlékeztek a néhány éve Ferencvárosban kirobbant parkolási mutyira, melynek egyik szereplője az a – helyi MSZP elnökként a fidesszel összejátszó, a Budapest Park helyére parkolót álmodó – Pál Tibor volt, akit az esetet követően, 30 év után kiszavaztak a ferencvárosi képviselők soraiból

– kezdte közösségi oldala bejegyzését Paróczai Anikó, a Momentum kispesti önkormányzati képviselője. A cikket alább találja.

 

ügyészség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük