Ahogy közeledik a sütés-főzés ideje, úgy drágul az ehhez elengedhetetlenül fontos alapanyag, a tojás. Manapság egy méretesebb darabért 60 forintot kell reszkírozni, még a piacon is. Egy élelmes fideszes úgy gondolta, neki megér egy-két doboznyi / kopf a kurrens termékből, mert egyszer – nem is olyan soká – majd kérhet cserébe valamit.

Hány tojás egy szavazat?

Terézvárosban hagyomány, hogy az önkormányzat ünnepek előtt megajándékozza a rászoruló kerületieket egy-egy csomag tartós élelmiszerrel. Történt azonban, hogy idén valahogy a csomagba keveredett két doboz  – azaz húsz darab – tojás is, nem is akármilyen! Mindegyiken ott díszelgett az egyik VII. kerületi fideszes képviselő neve. Ahogy kell, narancssárga alapon, hogy vizuálisan is jól beégjen.
A csomag további tartalma címkétlen volt, így hívva fel a figyelmet a “jótékonyság” megnyilvánulására. Na már most, az mindenképpen dicséretes, hogy a “kisfideszes” ott segít, ahol tud. Minden bizonnyal számlákkal tudja igazolni, hogy az összes tojásért fizetett, így megvéve a jogot – ami nem túl gáláns, de legalább törvényes –, hogy felcímkézhesse az adományt.
Bajkairól a múlt héten írta meg a 168 óra, hogy a hírek szerint átnyergel Terézvárosba és a VI.-VII. kerületben indul majd a fideszes voksokért.
Az RTL Klub riportjából kiderül, hogy Bajkai megkeresésükre elmondta, hogy saját pénzén vásárolta tojásait. Arról fogalma sincs, hogy miként keveredhetett az elhíresült csomagokba. Rálőcsölte a felelősséget a „választókerületi munkatársára”, ami egy vezetőtől felettébb gáláns gesztus. Egészen halkan jegyezzük meg, hogy pont arra a pártra nem jellemző, hogy tagjai – önállósítva magukat – saját főből kezdeményezzenek.
A terézvárosi önkormányzat fideszes vezetése még mindig adós a válasszal: hogy került a Bajkai-féle pártküldemény az önkormányzati csomagosztó helyiségbe?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét