Kerítésen innenKiemelt hírek

Migránsveszély, migránsveszély! – huhogott be Bakondi György Orbán Viktor főtanácsadója az EU ablakán

Bakondi

Ha nem tudnánk más forrásból is, hogy ma az EU-csúcs a migránshelyzetet tárgyalja, már abból is biztosak lehetnénk benne, hogy megérkezett az MTV reggeli műsorába Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója, a téma nagy nemzeti huhogója.

Kinek kellene felülvizsgálni az álláspontját?

A nemzetállamok és az Európai Unió (EU) vezetése közötti feszültségről beszélt az illegális bevándorlással kapcsolatban a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 aktuális csatornán. Bakondi György kifejtette: óriási embertömegek lépték át jogtalanul Európa határait, ezek a változások mégsem ingatták meg az EU apparátusát abban, hogy a kvóták szerinti elosztás lehetne a megoldás, ezért komoly feszültség van a védekezésben érintett nemzetállamok és az unió vezetése között. Hozzátette:

a politikai egyezkedések során talán sikerül minél több államot megnyerni, és elérni, hogy a szuverenitást védelmező államhatárok biztosításának jogi kezelésében és finanszírozásában változás történjen.

A kerítés dicsérete

Magyarországot példátlan politikai támadások érték határvédelmi intézkedései okán, de azóta Spanyolország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Görögország, Szlovénia és Ausztria is megerősítette határait, mivel felismerte, hogy az illegális migránsok feltartóztatása kerítés nélkül lehetetlen – mondta Bakondi György, jelezve az Európai Unióban jelentősen csökkent annak támogatottsága, hogy az illegális bevándorlás emberjogi kérdés lenne.

Kerítés-történelem

A magyar műszaki határzár (hivatalos nevén: határőrizeti célú ideiglenes kerítés, gyakran határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár  vagy műszaki határzár vagy déli határzár Magyarország déli részén, a magyar–szerb és a magyar–horvát határszakaszon 2015-ben megépített kerítés, amely a zöldhatárt, azaz a hivatalos határátkelőhelyek közötti határszakaszokat zárja le fizikailag, és a vonatkozó kormányhatározatban szereplő indoklás szerint az európai migrációs válság következtében kialakult rendkívüli bevándorlási nyomás kezelése érdekében készült.

A körülbelül 175 km hosszúra és 4 méter magasra tervezett ideiglenes műszaki határzár kivitelezését a Magyar Honvédség végezte.

A határszakaszok ellenőrzését a honvédség ideiglenes alkalmi kötelékei – a dunántúli és az alföldi, valamint a határra rendszeresen levezényelt rendőrök – látják el. 2018-ban Orbán Viktor berlini látogatáskor kijelentette, hogy Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról azzal, hogy a kerítés megépítésével megakadályozta, hogy bárki a törvények megkerülésével lépjen Magyarország területére. (Wikipédia)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Bakondi nagyot ment! – megtartotta jubileumi paráztatását

 

About Author

Szólj hozzá!