Bauer Tamás: Megkövetem Orbán Viktort

Tessék? Megkövetem Orbán Viktort? Azt az embert, azt a jelenlegi miniszterelnököt, akit a legnagyobb felelősség terheli azért, hogy Magyarország zsákutcában menetel?

Azt, aki kivezeti Magyarországot a nyugati közösségből,

és Putyin európai hídfőállásává teszi?

Azt, akinek kormánya – valószínűleg Európában egyedüliként – a társadalmi különbségek növelésére, és nem mérséklésére törekszik?

Azt, akinek egyszer majd egy független magyar bíróság előtt kell felelnie a bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélésekért, amelyeket a köznyelv pontatlanul korrupcióként emleget?

Azt, akinek amiatt, ahogy az általa irányított hatóságok verik, kínozzák, éheztetik a menedéket keresőket, alighanem Hágában, a nemzetközi törvényszéken lenne a helye?

Igen, azt.

Mert ami egy héttel ezelőtt az Alkotmány utcában történt, elfogadhatatlanul sérti annak az embernek a méltóságát. Ahogy a beszédek elhangzása után a DK rendezvényét levezető pártszóvivő felhívására az e célból kihelyezett hordókra ragasztott arcképeit botokkal verték a rendezvény részvevői, az egyszerűen szégyenletes.

A felvilágosult Európában nem viselkedünk így a politikai ellenféllel, bármit gondolunk is a tetteiről, bármilyen bűnökért tartjuk is őt felelősnek. Kiváltképp akkor nem, ha együtt ülünk vele a parlamentben. Minthogy pedig egyik alapítója és mindmáig tagja vagyok a Demokratikus Koalíciónak, ha más nem teszi, én követem meg a történtekért Orbán Viktort.

Ez is Bauer Tamás

Bauer Tamás: Vujity Tvrtko nem érti….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük