Bauer Tamás: Kérdés a miniszterhez

Amikor Gulyás Gergelytől a kormány múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy indokoltnak tartják-e a burka viselésének megtiltását, a miniszter azt válaszolta, hogy nem, és „ebben az ellenzésben migrációs politikánk lényege fogalmazódik meg, hogy a keresztyén kultúra védelme azért fontos, mert olyanokkal kell együtt élnünk, és ebben mi dönthetünk, akik, amikor a saját szokásaik szerint élnek, nem kell őket korlátozni ebben az életformában”.

Gulyás hozzátette:

„mindenkinek a szabadsága, hogy a saját kulturális, vallási identitását teljes mértékben megélje, és akkor kell ésszerű döntéseket hozni, amikor párhuzamos társadalmak állnak elő szerencsétlen migrációs döntések következtében. Ezt kell elkerülni. Mi ezt tettük. Ezért azután a probléma Magyarországon nincs. Senkinek nem a kultúráját, a vallási azonosságának a megélését kell korlátozni, hanem, ha ezt nem tartjuk kívánatosnak, ennek megfelelő migrációs politikát kell folytatni”.

Értsd:

ne élhessenek olyanok ebben az országban, akiknél, ha nők, egyáltalán felmerülhet a burka viselése, és akkor nincs mit tiltani.

Az etnikai homogenitás megőrzésére vonatkozó orbáni tételre irányuló további kérdésre kifejtette: ezen

„a jelenlegi állapot megőrzéséről beszélünk, ami, ha úgy tetszik, sokszínűség is lehet, de a kulturális értelemben vett homogenitása Magyarországnak rendkívül nagy előny. Etnikai értelemben velünk élnek ma is honos kisebbségek, nemzetiségek …”

Vagyis a magyarok mellett élhetnek az országban azonos, keresztény kultúrájú más etnikumok, a nemzetiségek, de nem keresztény kultúrájú etnikumokhoz tartozókat nem engedünk be.

Ha viszont az ilyen, kulturális értelemben vett homogenitást kell megőrizni,

akkor fel kellene tenni a miniszternek a kérdést: vajon tervezi-e a kormány a nem keresztény kultúrájúakkal való házasságkötés betiltását, hiszen az ellentétes lenne az így értelmezett homogenitás fenntartásával. Netán nem tervezi-e a más kultúrájúakkal való szexuális kapcsolat tiltását, büntetését is.

A homogenitás fenntartásához alighanem erre is szükség lenne. És van is ennek szép hagyománya.

Forrás

Kapcsolódó

Bokros: Hitler szabad választásokon jutott hatalomra. Aztán bevezette a demokrácia illiberális felfogását

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük