Bécstől tanulta a menekültek integrációját Budapest

Bécsi, linzi és salzburgi tapasztalatokat is felhasználva nyílt meg Budapest belvárosában még tavaly októberben egy migrációs ügyfélpont, amelyet a fővárosi önkormányzat és az ENSZ égisze alá tartozó Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) partnerségi megállapodásban idén június 30-ig közösen üzemeltet.

Egy belügyminisztériumi szakportálon tavaly májusban megjelent pályázati felhívás szerint az IOM szervezésében a Főpolgármesteri Hivatal, a Budapest Esély Nonprofit Kft. (fővárosi tulajdonú társaság), a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete), a Belügyminisztériumhoz tartozó Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint egy integráció területén tevékenykedő civil szervezet munkatársai tavaly június 26–30. között tanulmányúton vettek részt Bécsben, Linzben és Salzburgban.

A tanulmányút a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap által finanszírozott Migránsok a városban: helyi integrációs szolgáltatások fejlesztése Budapesten című projekthez kapcsolódott. A Belügyminisztérium támogatásával, a fővárosi önkormányzat és az IOM együttműködésében megvalósuló projekt kiemelt célja volt, hogy „fejlessze a budapesti integrációs stratégia kidolgozásához és migrációs ügyfélpont működtetéséhez szükséges kapacitásokat a harmadik országbeli állampolgárok integrációjának javítása érdekében”.

A migrációs ügyfélpontról persze hallgatott a kormánypropaganda

Arról elfelejtették tájékoztatni a lakosságot, hogy bécsi minta alapján nyílt migrációs ügyfélpont Budapesten. Ellenben Bécs városát évek óta rossz példaként mutatja be a kormánypropaganda.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük