“Akkor most mi van????? Biztonság, és lehet nyitni, de június végén nem lehet szóbelizni…?”

Péntek reggel Orbán a Kossuth rádióban bejelentette, hogy “itt van, megjött” -na nem Bagaméri- az ideje, hogy az iskolák kinyissanak, de a középiskolák csak május 10-én nyissanak és azt is, hogy nem lesz szóbeli az érettségin.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a középiskolákban csak május 10-én kezdődhet meg a jelenléti oktatás, idén pedig tavalyhoz hasonlóan csak írásbeli érettségi lesz.

A miniszterelnök bejelentése sokakban kérdéseket vetettek fel

Balatoni József, Jocó bácsi a Facebook-oldalán fejtette ki véleményét a témával kapcsolatban.

“A középiskolák május 10-én nyitnak csak ki. A szóbeli érettségiket törölték. Akkor most valaki mondja már meg nekem, hogy akkor mi van??????? Biztonság van, nyitni lehet, de június végén nem lehet szóbelizni…”

– fogalmaz posztjában a pedagógus.

Orbán Viktor szerint…

Április 19-én nyithatnának az iskolák, de a középiskolákat nem érdemes néhány napra kinyitni szerinte, hiszen hamarosan jönnek az érettségik. A középiskolákat ezért csak május 10-én nyitják ki, és csak írásbeli érettségik lesznek, ahogy tavaly is.

Mindegy, hogy ki mit beszél, a baloldal oltásellenes. Törvényjavaslatuk szerint be kellett volna tiltani a kínai és orosz vakcinát, ha ezt elfogadja a parlament, több ezer ember halhatott volna meg

– mondta még a miniszterelnök.

Forrás

A kommentelőket is nagyon megosztja a mostani bejelentés

“Amióta tudott a 19 ezen megy a könyörgés, hogy NE. Most itt van, nem kell május 10 előtt menni. Akkor most örülni kell, nem pedig keresni az újabb dolgot, ami nem jó! Bár lehet, hogy erre is ki kell írni egy tüntetést, hogy de igen akarunk szóbelit, meg egy szavazást, akar-e a gyerek szóbelizni, és máris minden úgy lesz. Legalábbis ez az irány látszik a jelenlegi döntésekben, amiért sokan és hangosan hőbörögnek, kívánnak, könyörögnek, az lesz. Igazából, ha mindebben lenne következetesség, logika és emberség, akkor ez lenne a legszuperebb vezetői magatartás, mindent a népért!”

“Egyszerű. Kostolgatnak mindenkit. Látta ov, hogy a gimis tanárok és esetleg a szülők/diákok akár be is kemenyithetnek… Tudja, az általános iskoláktől nem kell tartania, ott kisebb az osszefogas, becsicskithatok… Így kegyet gyakorol. De figyeljetek, nem azt mondja, hogy atgondoltuk, igazatok van. Nem. Ő dönt. Érettségi no comment, felháborító.”

“Jaj, hát csak a szokásos. Mindegyik ötletel, kóstolgatják a közhangulatot. Ismerős trükk. Ez a “nem papíralapú” nemzeti konzultációs kérdőív.
1-2 hét alatt eredménye van és óccsó!!!”

“Végtelen szomorúsággal olvasok bele a kommentekbe. A magyar embernek semmi sem jó. Csak a panaszáradat és a kritika megy. Ahogy volt, nem volt jó. Ami van, az sem jó. Olyan jó lenne ha mindenki alázattal lenne és nagy hang nélkül tennénk amit tennünk kell. …úgysem születhet sosem olyan döntés, ami mindenkinek jó lenne. Abból kell a legtöbbet kihoznunk amiben vagyunk. A magyar ember mindig elégedetlen és panaszkodik.”

“Úgy érzem eddig se volt normális a magyar ember.. DE ez a vírus és bezártság rátesz egy lapáttal amire még talán azt lehet mondani érthető ,hisz ez a bizonytalanság tényleg az idegeinkkel játszik VISZONT ez a minősíthetetlen ,személyeskedő alpári stílus ami mostanában minden poszt alatt olvasható felháborító …néhány ember úgy beszél a másikkal mintha ezer éves cimbik lennének és egy sör mellett vitáznának a gondokról…álljunk már meg egy pillanatra ..gondolkozunk már el egy picit mikor véleményt írunk…hisz nem azzal van a baj ,hogy mindenkinek van ..hanem az ,hogy egymásnak esve a másikba beletaposva írtok és itt már sajnos a korosztály is összemosodik  elkeserítő ,hogy egymásnak segítve egy két jó szóval bíztatni a másikat nem megy …de ordenáré módon pocskondiázni a másikat Na az aztán megy …úgy csinálnak egyes emberek mintha csak ő látná jól a világot … picit gondolkozunk el magunkon és az emberekhez való hozzáállásunkról .. Mindenkinek kitartást és kellemes napot”

A PDSZ szerint

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük