Borkai-ügy kezelése Orbán-módra – A főnök félrenyelt

Abban azért egyetérthetünk, hogy a Fideszben nem történhet semmi az irányításmániás Orbán Viktor tudta nélkül, így ez a Borkai-ügyben sem lehet máshogy.

Kizárás a pártból, maradás a székben

Állítólag arra készül az Orbán-vezette Fidesz-agytröszt, hogy kizárják Borkait a pártból és független városvezetőként maradhat székében. Sokak szerint ez fából vaskarika, pedig dehogy, ez egy igazi, tőrőlmetszett, álszent és nagyon cinikus terelési kísérlet.

Először is lehet arra hivatkozni, hogy akit Győr megválaszt, azt a Fidesz nem válthatja le. Lehetni lehet – igaz is lenne az érvelés egy valódi demokráciában, de mi Magyarországon élünk, és emlékezzünk csak vissza, hány, meg hány embernek küldött selyemzsinórt Orbán akkor is, ha a jog ennek lehetőségét kizárta. Hogy is jött létre a tulajdonosok által maguktól felajánlott sajtóorgánumokból a Fidesz-mamut? Na ugye, és az eseteket hosszan lehetne sorolni.

Ha tehát most nem indulnak meg a párt lapátjai, méghozzá látványosan, hogy elássák Borkai karrierjét, az azt bizonyítja, hogy a vezér fél. Igen, Orbán fél és inkább megtartja ezt a kurafit, ha külső emberének is, mint alkalmazná a keresztényi bölcsességek és az egyszerű erkölcsi érzék által sugallt eszközöket.

Mitől fél Orbán?

simonka-orban
Kettecskén (fotó: Simonka György FB oldala)

A vezér retteg, hogy az esetleges időközi választáson, amit Borkai győri lemondása miatt kellene kiírni, elvesztik ezt a várost is, így inkább keresi azokat a megoldásokat, amik alkalmazásával a meztelen farát Fekete Pákó zenéjére mutogató, alighanem a közpénzébe könyékig turkáló polgármester maradhat a helyén. Mert ne feledjük, Borkai Orbán embere, ahogy Simonka és társai is.

Most pedig, amikor kiderült, hogy uralma csak addig tart, ameddig a nép elhiszi, a vezérnek inába szállt a bátorság.

Orbánt is utolérte minden diktátorok végzete?

Elérkezett az a pillanat, amikor a körülöttük hajlongó, bókoló udvari embereik már félnek megmondani neki az igazat és a való világ előbb-utóbb pofán vágja őket. Így járt Hitler a berlini bunkerben, Gerő Ernő és Rákosi a pártközpontban, Kádár a Fehér házban, és  Ceausescu bukaresti elnöki palotája erkélyén, ahova azért ment ki, hogy szokásához híven lecsillapítsa a téren tüntető szolganépét, ám azok már nem hallgattak rá. Látni kellett volna a Kárpátok bukott géniuszának arcát, amikor megértette, hogy ez a tömeg már nem “az a” tömeg.

Lassan Orbán is itt tart,

hiszen nyilvánvaló, hogy az udvaroncok hónapok óta hazudoztak neki, amikor azzal áltatták, hogy “nyugi főnök, minden rendben, Te csak ne izgasd magad”.

Nos, annyira van rendben, mint ahogy azt a vasárnapi pillanatfelvétel mutatja.

Frissítés!

A külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert, írja a kormánypárti belügyekben többnyire jól értesült Magyar Nemzet.

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük