"Börtönbiznisz" - új szitokszó sorakozott fel a többi mellé - Városi Kurír

Sorting by

×

“Börtönbiznisz” – új szitokszó sorakozott fel a többi mellé

Nem azt tartja a regnáló kormány aggasztónak, hogy az elítélteket embertelen körülmények között tartja fogva a magyar állam, hanem az a gáz, hogy mindez kiderül és szankciókat von maga után. No nem azt, hogy a bírált helyzetet orvosolják, hanem, hogy rárontsanak azokra, aki elszenvedik mindezt és akik szóvá teszik.

Hirdetés

…meg kell állítani a gátlástalan “börtönbizniszt”!

A fenti címmel szervezett sajtótájékoztatót vasárnap a Fidesz-KDNP. A kormánypárti frakciók szerint is meg kell állítani a “börtönbizniszt”, azt a jelenséget, hogy a fogva tartottak milliókat perelnek ki az államtól az általuk rossznak tartott börtönviszonyok miatt.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette:

a kormánypártok egyetértenek az Orbán Viktor kormányfő múlt csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatóján elmondottakkal, miszerint gyilkosok, gyermekgyilkosok, rablók, csalók, erőszaktevők az ügyvédjeik segítségével milliókat perelnek ki az államtól a börtönkörülményekre hivatkozva.

Ez a “börtönbiznisz” mára iparággá vált

– mondta a frakciószóvivő, hozzátéve: bűnözők és ügyvédek gazdagodnak ezen, a rabok fejenként 6-10 millió forintra perlik az államot,

“és több ezer ilyen pert indítottak dörzsölt ügyvédek a Soros-hálózat segítségével”.

Azt elfelejtette megemlíteni, hiszen nem illik a koncepciójukba, hogy demokrácia lévén -elvileg- Magyarországon vannak bizonyos jogok, amik még az elítélteket is megilletik.

A bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár

Nacsa Lőrinc közölte: Magyarországon a börtönkörülmények sokat javultak az elmúlt években, több férőhely és új börtönök épültek és épülnek.

várják a kormány ez irányú javaslatait, előterjesztését, amelyet a Fidesz- és a KDNP-frakció támogatni fog.

Jelezte, a fogva tartás körülményeit a hazain kívül nemzetközi egyezmények is szabályozzák. Azt a keretrendszert szeretnék szabályozni, amely megakadályozza ezt a jelenséget.

 

Ha már ott volt….

A győri időközi választási kampányban nyilvánosságra került – választók megvesztegetéséről szóló – videofelvétel kapcsán Nacsa Lőrinc kérdésre válaszolva kijelentette: az nem a helyi kormánypártok akciója, ellenzéki provokációról van szó.

“Az ellenzék a pénzért és hatalomért mindenre képes. Láttunk már ilyet”

megoszt

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: ““Börtönbiznisz” – új szitokszó sorakozott fel a többi mellé

 • 2020.01.13 - 17:35
  Közvetlen hivatkozás

  Semmi sem okozott és semmi sem okoz annyi kárt hazánknak mint az i-gazság
  szolgáltatás értékrend nélküli működése. A rendszerváltásnál sem lehetett volna privatizációval szétlopni az országot, ha a magyar ügyészség betölti a valódi szerepét. Amíg ez az értékrend nélküli működés nem változik meg, addig csak burjánzani fog a korrupció.
  A fogvatartási körülmények ezerszer rosszabbak, mint két évvel ezelőtt. A börtönőr kollégák 80 %-a hagyta el a pályát két év alatt Tóth Tamás BV Országos parancsnok regnálása miatt, aki kijelentette, hogy a Bv.tv törvényi előírásai nem számítanak. A börtönben az a törvény amit ő diktál. (Körleveles jogi irányítást végez, ami alkotmányellenes.)
  A jó nép csak azt felejti el, hogy a fogvatartottak is a társadalom részei. Márpedig, ha a fogvatartottakkal állatként bánnak, akkor állatként fognak viselkedni amikor szabadulnak. Ezért én mondom, hogy amit ma a büntetés végrehajtás művel, az nem más, mint a társadalom elleni legnagyobb bűn. Lessz még ennek rengeteg negatív következménye. Ugyanis a bv a saját törvényeit nem tartja be! Márpedig minden egyes jog és törvénysértés újabb jogalapot teremt minden fogvatartott részére.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.