Botka vs. Kubatov

A Fideszt nagyon zavarja, talán nem is annyira Botka, mint inkább az, hogy van ellenzéki nagyváros, ha összesen egy, akkor is. Képzavarral élve: Szegedre Botkán keresztül vezet az út. A kormányzópárt most a 24.hu értesülése szerint Kubatov Gábor személyében az egyik legerősebb adujával igyekszik tromfolni.

Győzni kell!!!

Hetente egyszer, szombatonként Kubatov irányítja a városi Fidesz stábülését, ahol a 6-8 legfontosabb helyi pártembernek kell beszámolnia az aktuális feladatok elvégzéséről. Írja a 24.hu

Eddig is világos volt, a kormány megelégelte, hogy a várost 2002 óta vezető Botka László, mint egy legyet, úgy hessentette el eddigi valamennyi kihívóját. Teszi mindezt 2006 óta, amikor alig néhány nappal az őszödi beszéd kiszivárogtatása után volt a választás, valamint 2010-ben és 2014-ben, már nagyon komoly ellenszélben. Botka azonban megingathatatlannak tűnik.

Mire megy Kubatov?

Eddig  a Kubatovos csapat sem tud érdemi fogást találni a városvezetőn, alighanem ezért is halasztották – aki időt nyer, életet nyer alapon – az európai parlamenti választások utánra jelöltjük megnevezését. Az mindenesetre árulkodó, hogy egyik nap túl sok, másnap egyetlen név sem kering a Tisza-parti városban, mint Fidesz-jelölté.

Egyelőre csak a kínlódnak és rángatóznak

Nagyon kell vigyáznia azonban Botkának, hiszen olykor éppen a hajrában hangzanak el azok a mondatok, amiket az ellenfél jól ki tud használni. Ne fejtsük például Kövér László esetét nem egészen egy hónappal a 2002-es választás voksolása előtti véghajrájában. Akkor mondta el a Szegedtől nem is olyan távoli Békéscsabán emlékezetes köteles beszédét:

“Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat.” Majd hozzátette: “Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon.” (nol)

Sokak szerint ez a pár sor tett be végül is és vezetett oda, – sok más hiba mellett – hogy megbukott az első Fidesz-kormány.

Kubatov vezényletével most a Fidesz  kasztingol?

B. Nagy László a korábbi szegedi Fidesz pártelnök tavaly nyáron a Magyar Időkben még optimista nyilatkozatot tett: azt jelentette be, hogy fél éven belül meglesz a 2019-es polgármesterjelölt. Nem lett meg, sőt B. Nagyot is leváltották – olvasható a már említett cikkben.

Még az is lehet, hogy a Jing és Jang  jegyében most a kormánypárton a sor, hogy nevetségesen kapkodva kasztingoljon, ellentétben a szocikkal, akiknek – legalábbis Szegeden – megvan a stabil emberük.

Kapcsolódó

Botka Lázárról: Megértem a frusztrációját. Februárban elveszítette a városát, áprilisban kidobták a kormányból.

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük