Bűnözőket, sőt, terroristákat engedett be a magyar kormány

Öt-hatezer posztszovjet nehézfiú juthatott magyar állampolgársághoz és így szabad mozgáshoz az Európai Unióban a magyar kormány közreműködésével – derítette ki a Célpont.

A Hír TV oknyomozó műsorának nyilatkozó bennfentes szerint a kormány nagy honosítási láza közben ellenőrzés nélkül lettek magyar állampolgárok terroristák, kábítószer-kereskedők, pénzbehajtók vagy éppen lányfuttatók is.

Az Oroszországban vagy a szovjet utódállamokban ellehetetlenült bűnözők Ukrajnában 15 ezer euróért eredeti születési anyakönyvi kivonatot tudtak vásárolni, majd az alapján új papírokat kaptak az illetékes ukrán hatóságtól, általában olyan névvel, amely magyar felmenőkre utalt, ezután pedig magyar állampolgárságot igényeltek – tudta meg a Célpont.

Ez a rendszer azért is működhetett, mert a magyar állami szervek a nemzetbiztonsági átvilágítás során az ukrán hatóságokat nem keresték meg, vagyis nem derült ki, hogy az igénylők személyazonossága hamis. Nem jártak iskolába, nem szereztek jogosítványt, nem voltak katonák és nem fizettek adót, azaz nincs múltjuk.

Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke elismerte a hibát. A Célpontnak azt mondta, hogy tartva az ukrán állam retorzióitól, nem volt arra lehetőség, hogy ezeket az igénylőket megfelelően átvilágítsák.

A Hír TV oknyomozó műsora azt is megtudta, hogy az átvilágítást végző magyar hatóságok humánerőforrást nem kaptak a dömpingszerűen érkező kérelmezők átvilágításához, pedig

2011 és 2014 között több mint 623 ezren éltek az egyszerűsített honosítással.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnök-helyettes szerint

az egymillió új magyar állampolgárhoz képest az 5-6 ezer bűnöző befogadása csak elenyésző hibaszázalék.

(Forrás: Hír TV)

Kapcsolódó:

Orbán hazudik: pont a Fidesz hoz be pénzért veszélyes migránsokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük