Büntiben az Orbán-ukázt megszegő külföldre utazók? És, hogy jön ki a matek?

Külföldre utazna? Tudja, hogy augusztus 1-től a “kétes”, kerítésen kívüli nyaralás költségét 30.000.- – 45.000.- forinttal megdobja fejenként a hazajövetelkor saját zsebből elvégzendő vírustesztelés ára. Különösen érdekes fejlemény ez annak tükrében, hogy Kásler bejelentése szerint itthon gyártjuk a leg-leg-leg… tesztet, amit az állam -Ön, meg Ön, meg Ön is- támogat.

Külföldre? Akkor ez most hogy…?

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa, amely lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél

jelentette be az Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter június 25-én, csütörtökön Budapesten. A teszt kifejlesztésében az NNK, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, valamint a CMC Déli Klinika szakemberei vettek részt.

Balázs Anna, a CMC Déli Klinika vezérigazgatója elmondta,

a teszt alapanyagai a magyar piacról beszerezhetők és a tervezett gyártókapacitás is hazai körülmények között elérhető. A teszthez vénás vérvétel szükséges, az eredmény néhány órán belül megvan, a gyorsteszt gyártása heteken belül elkezdődhet.

Ennek több, mint egy hónapja….

Ehhez képest Karácsony Gergely Facebook posztja szerint a vírus “csúcsidejében” fővárosi beszerzésben 24.000.- forintért vett tesztekért a kormánymédia össztüzével kellett a “bűnös város” vezetőjének szembenézni.

“Amikor az egész világ versenyben volt az aktív fertőzés kimutatására képes PCR-tesztekért,

a Fővárosi Önkormányzat – amely a kormány helyett cselekedett és saját forrásaiból valamint adományokból költött rá – 24 ezer forintért jutott tesztekhez és tesztkapacitásokhoz.

A Fidesz mindig megértő prominensei és a nem kevésbé empatikus propagandamédia azonnal nekünk estek, hogy túl drágán vásároltunk: volt baloldali összeesküvés, gyíkemberek meg minden, mint a búcsúban.

Most, hogy már Magyarországon is készülnek,

állítólag rendkívül megbízható tesztek,

több, mint 30 ezerbe fáj, ha bárki a Nemzeti Népegészségügyi Központnál jelentkezik tesztre, például azért, hogy ne kelljen karanténba vonulnia egy külföldi utazás után.

Ez még nem tartalmazza a kérvény költségét,

aki pedig szombaton kér szűrést vagy még aznapra szeretné az eredményt, az 45 000-et hagy az államnál. Vajon ezt is megírják a szorgos propagandisták? Vajon interpellálják a fideszes képviselők a minisztert?

És főleg, vajon hova tűnik a különbség?”

külföldre

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük