Bűvészkedés a számokkal – kisnyugdíjas kipakolja a Fidesz-szennyest

Közeledik a november, a beígért nyugdíjkorrekció és a prémium! Olvasom is a Magyar Közlönyben, hogy idén fergeteges számokkal lep meg bennünket, a nyugdíjas sokaságot hazug kormányunk!

“A nyugdíjasok a november havi járandóságuk mellé 8,4 százalék kiegészítést kapnak – döntött a kormány.”

Nyugdíjas, ne örülj!

Örömre akkor lenne okunk, ha ez így lenne igaz. Az szép kiegészítés lenne. De lássuk a tényeket!

Egy kis matek: 0,7 % x 12 = 8,4 %, ugye így azért picit más ? Matekból gyengék figyeljetek: ha van mondjuk 100000 forint nyugdíjad és annak kapod egy alkalommal a 8,4 % az 8400 Ft, s azt kéne beszorozni 12 hónappal, ami 100800 Ft. Helyette viszont kapsz 100000 x 0,7 = 700 Ft-t és ezt szorozhatod meg 12 hónappal. Így kapsz összesen 8400 Ft-t. Ugye mennyivel másabb?

Most nem beszélek a mélyen alul mért inflációról, mert azt mindenki, még a fizetésből élők is érzik. Arról sem beszélek, hogy januárban ismételten mióta csak Orbán kormány van, alul tervezik az inflációt és a GDP növekedést is, így egész évben mi nyugdíjasok előlegezünk a kormánynak. Jövőre sem lesz másképpen. Év közben már el is inflálódott az a pénz, amit most kapunk.

Viszont cserébe még nagyobb áremelkedésekre számíthatunk,

mert tény, hogy rosszabb volt a termés szinte mindenből, a klímaváltozás miatt és a külföldről behozott vetőmagok, átgondolatlan terményválasztások és a rengeteg parlagon hagyott terület miatt. Nincs mezőgazdasági koncepció, nincs megoldott öntözőrendszer-kialakítás, nincsenek mezőgazdaságban dolgozni akaró munkások.

Várjuk és vesszük a külföldi szemetet

Horror áron. Húsipart is sújtja az “átok” sertéspestistől egészen a takarmányhiányig, gond van mindenhol. Pedig ez az ország volt abban az átkosban Európa éléskamrája! Most Európa és a világ szemetesládája lettünk. Nem tudjuk, mit eszünk, mennyi mérget tartalmaznak a behozott silány élelmiszerek. Csak azt látjuk, hogy minden egyre drágul és halljuk még idén drágulni is fog több 10 %-l. Ennek fényében kéne örülni az elhintett morzsáknak?

A világ gazdasági válságtól retteg, mi dübörgő gazdaságot hirdetünk

Ha tényleg dübörög az a gazdaság, akkor kérdezem én, miért csak a miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők fizetése emelkedhetett idén több alkalommal és kiemelkedően? Voltak akik 30 %-s fizetésemelés mellett még 13. havi juttatást is kaptak. Fizetésükön felül még olyan plusz is megillette Őket, ami gondtalan gazdagodást eredményezett. Mi nyugdíjasok leveleket kaptunk, amiben megköszönték, hogy letettük ennek az országnak az alapjait, építettünk, fejlesztettünk, munkánknak eredményét elismerte szóban az ország miniszterelnöke. A mélynyomású levelekkel már tapétáztathatnánk. De megélhetésre nem jó.

Aztán jött a rezsiutalvány,

ami megalázóan kevés és méltatlanul igazságtalan volt. Hiszen rengetegen nem tudták felhasználni. A XXI. században Magyarországon még sokaknak csak álom a gáz, de több száz településen nincs még áram sem! Ők ugye kiestek ebből a körből, hiába is kaptak utalványt maximum olcsón eladni tudták. Ugyanúgy, ahogyan a fával, szénnel fűtők, vagy éppen távfűtéses lakásokban élőknek sem volt ez segítség.

Most is azok járnak a legrosszabbul, akiknek kevés a nyugdíjuk

Jó lenne nem azon lovagolni miért kevés hiszen ennek sok oka lehet. Régen ment nyugdíjba más szabályok szerint s hiába voltak meg az évei kevés maradt a nyugdíj, vagy éppen rokkant lett szerencsétlen. Nem mindenki bújt ki a járulékfizetés alól. Igazságtalan ez az egész rendszer!

Egyenlően járna a kisnyugdíjasoknak is a prémium és a kiegészítést is, felzárkóztatásként lehetne adni olyan lépcsőzetesen emelkedően, minél alacsonyabb a nyugdíj a szerint nőhetne. Most 80.000 forinttól jár a 20.000 forint prémium vagy 22.000 ez pontosan nem derül ki a Magyar Közlönyből. Viszont tény, ha ez alatt van a nyugdíj összege, akkor részarányosan kevesebbet kapsz. S bizony kb. 1,5 millió nyugdíjasnak nincs meg a havi nyolcvan ezer forintos nyugdíja. Jól jön minden fillér ebben a szegénységben, mert lehet kozmetikázni, de a nyugdíjasok nagy része bizony szegénységben él.

Rezsit, gyógyszert kifizetik, mert mi így tanultuk

aztán ami marad -ha marad- akkor lehet sakkozni. Csirkefarhát, vagy nyak, esetleg lábból legyen is az az egy tál étel. Szuper technikákat osztunk meg, ki mit hagy ki a levesből, vagy éppen mivel helyettesíti a megfizethetetlen répát, gyökeret, hagymát és burgonyát. Miből lehet olcsón főzni. Mert ami anno olcsó volt, az már régen nem az.

A fáradt ízületes kezek újra gyártják otthon a házi tésztákat. S a városokban is elkezdődött a cserépben nevelt paradicsom, paprika, cukkini termesztése. Uborkák futnak az erkélyeken és futóbab.

Magyarország, én nem ilyennek akartalak, nem ilyennek képzeltelek.
Jön a Karácsony, lassan majd kérésre megírom, mi hogyan főztünk szaloncukrot a fára a XX. században a II. világháború után. Szükség lesz rá. Bár fa idén sem lesz.

Egy hozzászólás itt: “Bűvészkedés a számokkal – kisnyugdíjas kipakolja a Fidesz-szennyest

  • 2019.10.20 - 09:42
    Közvetlen hivatkozás

    Szomorú, de nagyon igaza van a posztolónak. A GDP növekedésből sokkal többet kellene adni, és nem nyugdíj függően. A kiegészítés magyarázhatatlan, mert az MNB – től kezdve többen jelezték , hogy nem 2,7% lesz az infláció, de még a magasabb infláció sem mértékadó, mert a nyugdíjasok költése kényszerből más irányba megy ami, sokkal magasabb nyugdíjas inflációt jelent. Ez az ország sehol nem lenne, ha a mai nyugdíjasok nem robotolják le szó szerint az életük. Ennek hála jeléül ” Tisztelt kormányunk” éh nyugdíjjal hálálja ezt meg. Nem lehet minősíteni, mert nincsenek szavak rá. Mennie kell a jelenlegi országvezetésnek a szemétségei miatt, mert képtelen a több milliós nyugdíjas réteg tisztességes ellátására, és képtelen a tisztességes munkát megfizetni. Helyette nyílni fog muzulmán iskola, ahol a tanítás folyamán nem számítanak az Európai értékek, hanem a bosszúálló , és muzulmán hatalmat előrevetítő oktatás, fog folyni, nem számolva azzal, hogy az iskola terrorista képző lesz, és a Magyarság a muszlim legenyhébb formáját is nehezen tűri el a történelem, és az Európai szokás miatt. Törökország nem barátunk , nem szabad vele, csak érintőleges kapcsolatot tartani, és főleg nem szabad a polgárokat ” az övékét is” , korlátok közé szorítani, valamint el kell várni, és Magyarországon érvényesíteni kell, hogy a muzulmán hit vallás és nem több, hatállyal nem szólhat bele a hívők hétköznapi életébe, sőt ma már sok Európai országgal egyetemben bizonyos dolgokat be kell tiltani. Ezek a mecset építés , a nők megalázása a kötelező öltözködés, a Muszlim érdekében való , akár fenyegető agitálás!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük