Ide most megszólítást kéne írnom de jobban járunk ha ettől eltekintünk. Azt írja 2019-ben is jobban teljesít az ország ezért küldik a rezsiutalványt. Még nincs vége az évnek. Írja Kisnyugdíjas levelezőnk.

Itt már ferde szemmel néztem a levelét,

mert ugye, ha adnak valamit, akkor ne szabják már meg, hogy

  • 1. mire költsük,
  • 2. hogyan ne nehezítsék meg ennek a kicsinek is az elköltését.

Ja és a legfontosabb: igazat kéne írni, mert ebben a levélben semmi sem igaz.

Kezdjük az elején….

Ha olyan jól teljesít az ország, akkor miért kapunk csak ennyit? 9000 Ft utalvány, amit csak gázra és villanyszámlára lehet nagyon nehezen majd beváltani, az egyenlő a semmivel, még akkor is ha már belengették a novemberi nyugdíj kiegészítést. ,

Tudja a kormány mennyit ad? Ha azt a bűvös átlagot nézem ami évek óta 135 ezer forint, akkor sem kap a nyugdíjas havi 1000 forintot, ha nem tudja kiszámolni, javaslom, vegyen elő egy számológépet! Tudom persze én, maguk nem járnak bevásárolni, Ön különösképpen kerüli a piacokat, bevásárló helyeket, így felvilágosítom: elszálltak az árak! Nem kicsit, hanem nagyon!

1000 forintért ma már 1 kg sertéshúst sem kap. De zöldség, gyümölcs és még millió dolog, ami egy átlagos háztartásban kéne, nem jön ki ebből az összegből. Akinek ennél kisebb a nyugdíja az részarányosan kevesebbet kap ennél a hatalmas összegnél.

Én speciel még 600 forintot sem kapok…

Sokan élünk nyugdíjtól nyugdíjig. Ha jön egy váratlan kiadás, akkor csak nézünk, hogy mi a fenéből oldjuk meg. Mondok egy példát, hátha megérti, bár kétlem. Jön a tél, akik gázzal fűtenek, azoknak az életük múlik rajta, hogy szakemberrel ellenőriztessék minden évben a készülékeiket!

Na erre sem lehet beváltani az utalványukat, megsúgom nem is lenne elég rá. Azt írja, 2010-n vállalták, hogy a nyugdíjak értékét megőrzik. Annyira őrzik, hogy el sem jut hozzánk. Szégyen!

“2013 és 2014-n csökkentettük a nyugdíjas háztatások rezsiköltségeit és azóta is kitartanak a rezsicsökkentés mellett”.

Hát ez már kabaré!

Maguk az én rezsimet nem csökkentették, én csökkentem magamnak. Elmondom hogyan. Télen a cirkót 16,5 fokra állítom, ennél melegebb nem lehet az otthonomban, mert nem tudnám kifizetni. Mikor bejön a hideg, akkor kikapcsolom a hűtőszekrényemet! Kiakasztom azt az élelmiszert aminek “sok” a 16,5 fok.

Porszívót nem használok, visszatértem a partvisra, csak végszükségben kapcsolom fel a világítást. Még világos van, elintézek mindent, amit látni kell. Elmondom, ez abból áll, hogy összekészítem a gyógyszereimet, hogy este már csak bevenni keljen. Tudta, hogy a fene nagy rezsicsökkentésükben a szolgáltatók nem a villany, vagy a gáz árát emelték, hanem az ehhez kapcsolódó energiahasználati díjat és rendszer-használati díjat stb?

Szakember tud elmenni csak a számlákon, vagy én, ha ledobom a földre, aztán végig sétálok rajta.

“Egy nemzet vagyunk, ezért úgy gondoljuk, ha sikeres a gazdaság, akkor annak eredményéből részesülnie kell az idősebb nemzedéknek is!”

Na ebből semmi sem igaz!

Tudja, nem csak az idősebb nemzedéknek kéne részesülnie a sikeres gazdasági eredményekből, hanem minden ma dolgozónak is!

Maguk beetették a pedagógusokat, egészségügyben dolgozókat, rendvédelmiseket és most nem sorolom fel hány szakma és hivatást űző honfitársainkat, hogy ennyivel, vagy annyival fogják emelni a bérüket. Akik nagyon ki tudtak állni magukért, odalöktek pár százalékot és ennyi. Vannak akik ebből semmit sem vesznek észre, mert elviszi az adó.

Az államtitkárok – soha ennyien nem voltak még – , miniszterek, országgyűlési képviselők bérét viszont tisztességesen megemelték, volt akiknek 30 %-ak, vagy ennél is többel. Egy kormányhatározattal lehetővé tették, hogy a fizetésük akár havi 5 millió forint is lehessen. Pedig eddig sem volt kevés amit kerestek! Plusz kapnak még ezt-azt, amit más nem kaphat. Hiszen idén már a cafetériát is elvették és minden más plusz juttatást megszüntettek, ami van helyette, az nem segítség. Idén már nem volt beiskolázási támogatás sem. Pedig nagyon várták.

Egy nyugdíjasnak sajnos a rezsin kívül

a gyógyszer kiadás a legnagyobb. Tudja, hogy havonta emelik sutyiban a gyógyszerek árát? A minimál-nyugdíjhoz mérik a közgyógyellátást. Ha csak 1 forinttal túllépjük, már elveszik, hozzáteszem a közgyógyellátásra felírható gyógyszerek körét a negyedére csökkentették. Pont a legdrágább és legfontosabb gyógyszerek kerültek ki ebből a körből.

De még nézzük a közmunkások “értékteremtő”, közel egy havi javadalmazását

Nem nem sajnálom tőlük, félreértés ne essen, megalázóan alacsony bért kapnak az ároktisztításért, parkrendezésért, hólapátolásért. Igaz, vannak köztük szakemberek is, akiket nemes egyszerűséggel munkanélkülivé tettek, majd ugyanazt a munkát közmunkaként, kényszerből kénytelenek a minimálbérnél is alacsonyabbért végezni!

Végtelenül tisztességtelennek tartom. Csakhogy, ha Ők értéket teremtenek, akkor mi mit csináltunk, amikor felépítettük az országot? Persze értem én, jönnek az önkormányzati választások, amit Önök ilyen megalázó módszerrel akarnak megnyerni.

Nem tudom hány honfitársamnak elég ez a könyöradomány ahhoz, hogy Önökre szavazzon.

Én biztosan nem fogok, mert számomra nem elég az, hogy látványberuházásokat csinálnak európai uniós pénzen, ami aztán sokszorosan túlárazva kerül bemutatásra, kivitelezésre. Engem nem téveszt meg egy lekövezett tér, nekem nem tetszik, hogy elveszik a levegőt, vágják ki a fákat, terítik a főváros egyik legszebb útján a műfüvet. Én nem üres, értelmetlen stadion-országban szeretném leélni, ami még hátra van.

Nem kilakoltatástól rettegő embereket szeretnék látni. Tanult, okos fiatalokkal szeretnék beszélgetni a jövőjükről, amit nem bizonytalan hitelből kényszerítve vállalnak be. Nem szeretném, ha elmenekülnének itthonról egy olyan új hazát keresve, ahol a jövőjüket biztonságosnak megtalálják. Itthon legyen nekik biztonságos munkájuk! Itthon kamatoztassák amit tanulnak.

Mi, idős nyugdíjasok tudjuk, sajnos Önökre továbbra sem számíthatunk

Ne levélben akarjon meggyőzni, hanem tettekkel, de erre én semmi reményt nem látok! 2,5 milliárdért nyomtatták az utalványokat, titok, mennyiért hozták ki. Ahelyett, hogy az egyszerűbb és olcsóbb, mindenkinek felhasználható pénzbeli utalást választották volna.

Mi már tudjuk, jövőre is egy alultervezett, megalázóan kevés még az inflációt sem elérő nyugdíjat fogunk kapni, amit majd egy év múlva ha

“jól megy a gazdaság”

kipótolnak visszamenőlegesen egy értékét vesztet alamizsnával. Ugye nem várja a jó kívánságomat?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét