Sorting by

×

Ami nem sikerült Orbánnak azt megoldotta Erdogan – Csütörtökön orosz-ukrán külügyminiszteri találkozó Törökországban

A tervek szerint csütörtökön  Szergej Lavrov orosz és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszteri találkozó a törökországi Antalyában – jelentette be Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfőn Moszkvában.

Tovább

Juszt László: “szeretném az érintettekkel tudatni, hogy nem csak az orosz, de a 150 éves török megszállásnak is vége van”, nem kell tovább nyalni!

Juszt László, egykori televíziós Orbán Viktor egyik legkérlelhetetlenebb kritikusa ismét figyelemreméltó sorokat írt közösségi oldalán. 

Tovább

Parászka Boróka: mi a közös a ma működő autokráciákban?

Mi a közös a ma működő autokráciákban? Hogy képtelenek bármiféle hatékony stratégiát kidolgozni és fenntartani a járvánnyal szemben. Mivel leépítették a társadalmi intézményrendszereket, aláásták a politikai szervezetekkel szembeni bizalmat, ellehetetlenítették a társadalmi csoportok közötti kooperációt – ezért most tehetetlenek. Nem ismerték fel időben a járvány természetét, a tényleges és felelős döntéshozást kommunikációs trükkökkel, propagandával pótolják. Mi újság azokban az országokban, amelyeket a magyar miniszterelnök “mintaországoknak” nevezett?

Tovább

Parászka Boróka: mi köze a vakcinabeszerzésnek az ujgurokhoz? Szijjártó Péter pontosan tudja, mi van a Kínával kötött vakcinaalkuk mögött…

Szijjártó Péter pontosan tudja, mi van a Kínával kötött vakcinaalkuk mögött, ugyanúgy, mint török kollégája, Mevlut Cavusoglu. Törökország ugyanis, hasonlóan Magyarországhoz kínai vakcinákkal kezdte el az oltáskampányt. Nehezen ment, mert miután megállapodtak Kínával a vakcinaszállításról, és elkezdődött az export, a kínaiak hirtelen elzárták a csapokat.

Tovább

Kidobott könyvekből nyitottak könyvtárat a kukások

Lomtalanítások alkalmával mindig összeszedem a kidobott könyveket és hazacipelem. Először egy kupacba kerülnek, ahonnan a család szemezgethet belőle, majd azokat, amikre senki nem csapott le, elviszem a közeli antikvárius ismerőshöz, aki kiteszi egy erre rendszeresített ládába az üzlete elé, hogy más is mazsolázhasson.

Tovább

Török “demokrácia”: Ismét közel kétszáz ember ellen adtak ki elfogatóparancsot

Újabb 188 ember, köztük 100 volt katona és 88 civil ellen adott ki elfogatóparancsot az ankarai főügyészség pénteken Törökország-szerte azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak a 2016. július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett gülenista hálózattal.

Tovább