CÖF-ös rángatózás Lendvai Ildikó szemszögéből nézve

Lendvai Ildikó közösségi oldalán veszi górcső alá a CÖF legutóbbi kísérletét arra, hogy felhívja a figyelmet magára illetve arra, hogy szerinte milyen őrületes  támadás nehezedik a hazai keresztény közösségre.

Pofán váglak

Ez is nagyon szép (értsd: pofán váglak, ha azt mondod rólam, hogy én akár pofán is vágnálak), de azért nekem jobban tetszik a CÖF levele a pápának. Mint tudjuk, azért fordultak a pápához védelemért, mert

“az elmúlt napokban folyamatos támadás alatt áll a magyarországi keresztény közösség”.

Magukat mint

“meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezetet” mutatják be.

A tömegtámogatás stimmel is,

ha a nagylétszámú Békemeneteket nézem. Ám nem akarták túl sok részlettel terhelni Ferenc pápát, ezért nem említették, hogy ilyenkor az első sorban, kezdeményezőként menetel velük Bayer Zsolt is. Aki a címzettet “demens vénembernek”, Soros emberének, “küldött és megvett” figurának szokta titulálni.

A pápát a hite és alkata is arra vezeti, hogy aki megdobja kővel, azt dobja vissza kenyérrel. Ha nem volnék olyan békés természet, akár javasolhatnám annak mérlegelését, hány kilós veknit érdemes visszadobni. Talán felhívnám a figyelmét a pontos célzásra is. De mivel nem vagyok híve semmilyen pofán vágásnak, erről nem írok levelet neki…”

Szentséges Atya!

“…A CÖF-CÖKA, mint Magyarország meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezete abból a célból fordul Őszentségéhez, mivel az elmúlt napokban folyamatos támadás alatt áll a magyarországi keresztény közösség, amelynek eredője, hogy az Európai Parlament korábbi tagja, jelenleg Magyarország fővárosa egyik kerületének polgármestere, a Demokratikus Koalíció nevű balliberális párt alelnöke, Niedermüller Péter néhány napja egy országosan elérhető televízió műsorában „rémisztő képződményeknek” nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat és nőket.”

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa

nyílt közleményben utasította vissza a megbélyegzést, azt írták, hogy

„szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott. Tehette ezt a megszólaló úgy, hogy kijelentésétől – tudomásunk szerint – eddig sem a kereskedelmi csatorna, sem pártja, sem a hasonló esetekben többször fellépő érdekvédelmi szervezetek határozottan nem határolódtak el. Tekintettel arra, hogy az elhatárolódás, vagy a gyalázatos kijelentés határozott elítélése az érintettek részéről a mai napig nem történt meg, sőt több balliberális vezető politikus is támogatólag foglalt állás a jogsértő kijelentés kapcsán, úgy döntöttünk, hogy a Szentszék tekintélyét hívjuk fel a magyarországi keresztény közösség védelmében…”

-áll többek között a CÖF nyílt levelében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük