Csak itt, csak a hírlevélben! Ejnye fidesznyikok, miért kell pipamocsoknak lenni?

A fideszesek úgy vélik, itt az ideje, hogy az alapvető jóérzésnek is fittyet hányjanak és elkezdjék alázni azokat az ellenzéki képviselőket, akiket a hatalom túlteljesítéstől buzgó alkalmazottai már így is – olykor szó szerint is – megtapostak.

Búcsúzik a zenekar

Elég ízléstelenre sikeredett a Fidesz-közeli és fideszes csoportok reagálása arra, hogy az ellenzék elkezdett -végre – ellenzékszerűen működni. Úgy meglepték az események ezeket az urakat, hogy képtelenek voltak időben reagálni, így azután mire felocsúdtak, hogy mi is történik körülöttük, úgy vélték, már csak az embertelen reagálás lehetősége  maradt.

Igen, nem sok ilyen búcsúkoncert volt, mint ami most zajlik a politikai életben. Nem tudni mikor, de most már egészen biztosan vége a dalnak, vége a zenének, vége a rendszernek. Igen, a rezsim haláltáncát járja és ahogy az lenni szokott, észre sem veszi, ők még erőfitogtatásnak érzik, de aki figyel tudja, hogy már csak a reflexek működnek, de azok is rosszul.

Néhány siratóasszony olyan, mint a deres hajú ifjú Jeszenszky, akinek legfőbb intellektuális teljesítménye, hogy ő a legtöbb fekvőtámaszt csináló honi DJ, gúnyfilmet forgat hű barátjával, a balerina Apáti Bencével. Tették ezt – hol is máshol? – a Hír TV folyosóján a sérült Kunhalmi Ágnesről, akire egy tahó éppen rácsapta az ajtót. Az  “alkotás” – ahogy azt mi is megírtuk – a visszacsicskult televízió Szabadfogás  műsorában került elő:

“A vendégek közül Kálomista Gábor producer széles mosollyal, Nagy József újságíró pedagógusi rosszallással, Kukorelly Endre író vállrándítással míg Ungváry Krisztián történész mély felháborodással fogadta az alakítást.”

Ízléstelenségben nem maradnak le persze azok sem, akik a földre vitt és ott bántalmazott Varju Lászlón viccelődnek és egy tiszteletbeli Oscar-díjjal akarják jutalmazni – úgymond – az “alakítását”.

A sort még hosszan lehetne folytatni a lakájmédia és annak környékén tanyázó nyelvbajnokokkal, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy nem az a kérdés, rájátszott- e mondjuk Szél Bernadett a rettegésére, vagy, hogy valóban akkorát rántottak-e Hadházy képviselőn, mint azt a saját szemünkkel láthattuk, hanem, hogy ezek a dolgok, akár így, akár úgy, de megtörténhettek.

Ezt elkúrta….

Demokráciában ugyanis ilyesmi nem fordulhat elő, de ha mégis, akkor akik miatt ez bekövetkezhetett, már takarodnak is a hatalomból, hiszen bebizonyították, hogy nem egy országot, de még egy néhai úttörő őrsöt is képtelenek lennének vezetni.

Amit pedig az ellenzékkel keménykedő hatalom képviselője ma reggeli rádiószózatában mondott, azt még leírni is bűn lenne, de minek is, aki ismeri őt pontosan tudhatja anélkül is, miket hord össze, amikor bajban van. És most abban van, méghozzá nagyban.

Hogy egy klasszikust idézzünk: ezt elkúrta, nem kicsit nagyon!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük